Baroya 14 yeni avukat

Güncelleme Tarihi:

Baroya 14 yeni avukat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2016 10:27

Baroya 14 yeni avukat

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Barosu'nda staj gören ve eğitim sürecini başarıyla tamamlayan 14 avukat, yemin ederek ruhsatlarını aldılar. Genç avukatları bu mutlu ve önemli günlerinde aileleri de yalnız bırakmadı.

Baro Başkanı Avukat Erol Çakır yaptığı konuşmada, "Bir meslektaşımızın bir sözü var. Avukatlık mesleği öyle bir meslektir ki; beyaz önlükle maden ocağına girmek gibidir. Tabi önemli olan bu maden ocağından çıktığımızda o beyaz önlükteki kararmanın ne kadar az olmasıdır. Biz meslek hayatımızda inşallah sizlerden de isteğimiz bu mesleğin onuruna yakışan vazifeleri yaptığınızda bu kirliliğe mümkün olduğunca bulaşmamanızdır. Biz elimizden gelen tüm gayretleri siz meslektaşlarımıza vermeye çalıştık. Yönetim kurulu üyelerimizin de bu hususta azimli çalışmaları var. İnşallah elimizden gelen gayreti göstermişizdir ki sizleri bu mesleğe hazır hale getirmişizdir" dedi.

Genç meslektaşlarına başarılar dileyen Avukat Çakır, "Bundan sonraki meslek hayatınızda, şu anki hukuk karmaşasının en üst seviyede olduğu, hukukun üstünlüğünün yerlere, ayaklar altına alındığı bir durum içerisindeyiz. Tabi bu bir günlük hadise değil. Hukukun üstünlüğünün azaldığı bir dönemdeyiz. İnşallah bu bir milat olur. Sizler de bu miladın içerisinde güçler ayrılığındaki savunma makamı olarak elinizden gelen gayreti gösterirsiniz. Meslek hayatınızda başarılar diliyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!