Barodan 'Şiddete birlikte direneceğiz' semineri

Güncelleme Tarihi:

Barodan Şiddete birlikte direneceğiz semineri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2017 17:01

Barodan 'Şiddete birlikte direneceğiz' semineri

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KARAMANMARAŞ Barosu Kadın Hakları Komisyonu, 'Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü' nedeniyle 'Şiddete birlikte dur diyeceğiz' konulu bir seminer düzenledi.

Baronun Avukat Mehmet Ali Kısakürek Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Salonun duvarlarına şiddet görmüş kadınların fotoğrafları asılırken, şiddetin rengi olan mor ve siyah balonlar da yer aldı. Seminerin açış konuşmasını yapan Avukat Ayşe Kurt, şiddetin bir toplum sağlığı sorunu olduğunu söyledi. Kurt, Şiddete karşı birlikte mücadele edeceğimiz gibi şiddetin her türlüsünü yok etmek için bilinçlenme çabasıyla dayanışma içinde olmamız kaçınılmazdır. Var olan gerçekleşmiş şiddet olaylarıyla mücadele ederken yenilerinin olmaması için de dayanışma halinde şiddete hep birlikte 'Dur' demeye devam edeceğiz. Ta ki bir tek bir kadının dahi ruhsal, cinsel, toplumsal, mesleki, maddi ve manevi şiddete maruz kalmadığı güne kadar" diye konuştu.

Daha sonra Dulkadiroğlu İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden Psikolog Oya Birsen, 'Toplumsal cinsiyet ve sıkça yapılan iletişim hataları' konulu bir seminer verdi. Şiddette neden olan en büyük etkenlerden birinin ekonomik nedenler olduğunu ifade eden Birsen, şunları söyledi:

"Türkiye'deki kadın şiddetlerinin en büyük sebebi erkeklerin alkol ve madde kullanıyor olması, ekonomik sıkıntılar, eşlerin önce uyum içerisinde yaşıyor olmasına rağmen fazla çocuk sayısı ve ailelerin işe karışmasıdır. Tabii ki erkek şiddeti ağırlıklıdır ama gerçek ne? Ekonomik, yetiştirme bozukluğu, madde ve alkol kullanımı, sosyal çevre baskısı. 'Sevince samanlık olur' olmuyor. Ekonomik yetersizlikler, kadın ve erkeğin istek ve talepleri, hayatlarına yetişememek şiddete neden oluyor."

Birsen, seminerin sonunda soruları yanıtladı. Seminer hakkında bir değerlendiğe yapan Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Hatice Gültekin Salan, farkındalık yaratmak, aile ve toplumdaki şiddete dikkat çekme adına seminer düzenlediklerini belirtirken, Baro Başkanı Avukat Vahit Bağcı'ya desteklerinden dolayı teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!