Baro'dan sayaç okuma bedeline dava

Güncelleme Tarihi:

Barodan sayaç okuma bedeline dava
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 12:55

İZMİR Barosu, elektrik enerjisi dağıtım şirketlerinin kayıp kaçak, sayaç okuma bedeli gibi kalemleri faturaya eklemesine karşı çıkmak için dava açacağını duyurdu.

Haberin Devamı


Dünya Tüketiciyi Koruma Haftası nedeniyle düzenlenen toplantı İzmir Adliyesi 4. Kat baro lokalinde yapıldı. Basın açıklaması öncesi konuşan Baro Başkanı Avukat Aydın Özcan, "Her şeyimiz Ankara. Acımız büyük. Bir türlü dinmek bilmiyor.Yaptığımız açıklama sonrası emniyet müdürü atandı. Buna sevindik" dedi.
Baro lokalinde yapılan toplantıya Baro Başkanı Aydın özcan, yönetim kurulu üyeleri ile avukatlar katıldı. Baro Başkanı Avukat Aydın Özcan şu açıklamayı yaptı,
"Genel anlamda bütün herkes bir tüketicidir. Ancak hukuki anlamda ticari faaliyet gösteren kişi ve kuruluşlar bunun dışına çıkarılmış, diğer gerçek ve tüzel kişiler tüketici olarak tanımlanmıştır. Yasanın tüketici tanımlamasına göre baromuz da bir tüketicidir. Yargıtay'ımız kredi kartları ve tüketici kredilerinde finans kuruluşları tarafından tüketicilerden haksız olarak aldıkları paraların 'haksız şart' içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini tespit etmiş ve kredi kuruluşları karşısında tüketicileri çok büyük oranda korumuştur. Yine bunun yanında tekel, elektrik enerjisi dağıtım şirketlerinin kayıp-kaçak, sayaç okuma bedeli vb. gibi fatura bileşenlerinin de haksız, hukuki temelden yoksun olduğunu belirtip, haksız şart içerisinde değerlendirip alınan bu paraların tüketicilere iade edilmesi gerektiğine karar vermiştir. Bu da Yargıtay'ımız için takdire şayan bir yaklaşımdır. Baromuz da bir tüketici olduğundan kendisinden haksız olarak tahsil edilen kayıp-kaçak ve diğer haksız fatura bileşenleri için dava açacaktır. Baromuz gerektiğinde bu hususta tüketicilere yol gösterebilir. Herkes dava açabilir. Hakem heyetlerine ve bizlere başvurabilir. Dava açılırken her hangi bir ücret alınmıyor. Ve diyoruz ki, Tüketiciler, tüketirken tükenmeyelim."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!