Baro TSM korosundan yılın ilk konseri

Güncelleme Tarihi:

Baro TSM korosundan yılın ilk konseri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2017 13:31

 Baro TSM korosundan yılın ilk konseri

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Barosu bünyesinde müzik çalışmalarını sürdüren 'Antalya Barosu Türk Sanat Müziği Korosu' yeni yılın ilk konserini gerçekleştirdi.

Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleşen 'Kış Konseri'nin sunumunu Güleda Keleş yaptı, Antalya Barosu Türk Sanat Müziği Korosu'nu şef Cengizhan Gököz ile şef Tülay Arkan dönüşümlü yönetti. Konser, koronun seslendirdiği bestekâr Zekai Dede'nin 'Düştükçe Sefa Eyleyeyim' adlı eseriyle başladı. Konserin ilk solisti ise Handan Aydos oldu. Aydos, beste ve güftesi M. Nedim Güntel-Semahat Özdenses'e ait 'Duydum ki Güzel Sözlerinin Hepsi Yalanmış' adlı şarkıyı yorumladı.

Konserde Aziz Oral, Emine Harputlu, Feridun Özcan, Zeynep Karakuş, M. Necat İnanır, İbrahim Pekpostalcı, Murat Doğan, Demet Yeşilkaya, Deniz Filiz, Güngör Bayraktar, Cengiz Gököz solist olarak sahne aldı.

Yaşamlarını yitiren Antalyalı bestekârlar İsmail Baha Sürelsan ile Gültekin Çeki de konserde unutulmadı. Koro şefi Cengizhan Gököz, 'Hocalarım' dediği Sürelsan ile Çeki'nin yaşam hikâyesini anlattı, anılarını paylaştı.

Konser, Gültekin Çeki'nin 'Eski Dostlar' ile 'Karagözlüm Efkârlanma Gül Gayrı' adlı şarkıları izleyicilerle birlikte hep bir ağızdan seslendirilerek sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!