Baro Başkanı Gürbüz: Bu krizi kenetlenerek aşabiliriz

Güncelleme Tarihi:

Baro Başkanı Gürbüz: Bu krizi kenetlenerek aşabiliriz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2018 15:45

Baro Başkanı Gürbüz: Bu krizi kenetlenerek aşabiliriz

Haberin Devamı

Gökhan İÇKİLLİ/SAMSUN, (DHA)- SAMSUN Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, Türkiye'de döviz artışını değerlendirerek, "Bu müdahale girişimini de topyekun birlikte hareket ederek ve millet olarak birbirimize kenetlenerek aşabiliriz" dedi.
Türkiye'nin hassas ve kritik bir dönemden geçtiğini belirten Samsun Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, "Ülke olarak tarihimizin belki de en büyük ekonomik krizlerinden biriyle karşı karşıyayız. Konunun uzmanlarının ifadesiyle yaşadığımız normal bir ekonomik kriz değil. Ekonominin normal seyrinde asla yaşanmaması gereken bir kriz, bugün bu ülkeye ve bu ülkenin insanına yaşatılıyor. Çünkü bazı güç odakları ekonomimizi spekülatif ataklarla yapay olarak doğal seyri dışına çekiyor, çekmeye zorluyor. Bu kez askeri müdahale değil, ekonomik müdahale söz konusu ve silah yerine döviz, altın, borsa ve diğerleri kullanılıyor" dedi.
Bu krizden millet olarak kenetlenerek aşılabileceğini ifade eden Gürbüz, “Bu müdahale girişimini de topyekun birlikte hareket ederek ve millet olarak birlikte kenetlenerek aşabiliriz. Böyle bir yangın ortamında hiçbir yurtsever, yangını çiklet çiğneyerek ve saçlarını tarayarak seyredemez ve yine hiçbir yurtsever, böyle bir krizden memnuniyet ve sevinç duyamaz. Gün armudun sapı, üzümün çöpü kavgasının verileceği gün değil, bilakis teferruata boğulmadan birbirimizle kenetlenme günüdür. Nitekim bugün milletimizin hemen her ferdi bu anlayış ve inançla yapay olarak oluşturulmuş bu krize karşı ortak bir duruş sergilemektedir. Türkiye Cumhuriyeti devleti, ülkesiyle milletiyle güçlü bir devlettir. Bu kriz de elbirliğiyle, güç birliğiyle aşılacaktır” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!