Baro Başkanı Dursun: OHAL, fırsatçılığa çevrilmesin

Güncelleme Tarihi:

Baro Başkanı Dursun: OHAL, fırsatçılığa çevrilmesin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2017 15:55

Baro Başkanı Dursun: OHAL, fırsatçılığa çevrilmesin

Haberin Devamı

Yasin DALKILIÇ /KAYSERİ,(DHA) - KAYSERİ Baro Başkanı Cavit Dursun, OHAL'in fırsatçılığa çevrilerek muhaliflerin sindirilmeye çalışılmaması gerektiğini söyleyerek "OHAL, fırsatçılığa çevrilmesin. Soğuk tandırdan, sıcak ekmek çıkmaz" dedi.

Kayseri Barosu İnsan Hakları Komisyonu tarafından düzenlenen "Temek Hak ve Özgürlüklerde Bireysel Başvuru Yolları ve Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru" seminerinin açılışında konuşan Baro Başkanı Dursun, İnsan Hakları Komisyonu'nun etkinliğiyle ilgili olarak, ''Bugün yaptığımız, Avrupa İnsan Hakları mahkemesine başvuru seminerimizin önemi, Türkiye'de yürütülen soruşturmalarda, kovuşturmalarda verilen kararlarda haksızlıkların, hukuksuzlukların kendi ülkemizde, kendi ilk derece mahkemelerimizde giderilememesi nedeniyle önce Anayasa Mahkemesine bilahare Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurular olmasıdır. Türkiye'nin maalesef bu konuda kötü bir sicili vardır. Bu durum Avrupa İnsanları Hakları Mahkemesi önünde 1990 yıllarda açılan davaların sayıları ile ortadır" dedi.

15 Temmuz süreci ve sonrasında yapılanlarla ilgili de değerlendirmede bulunan Baro Başkanı Dursun sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz terör örgütü olarak ifade edilen bu kişilerle ilgili uyarılarımızı yaklaşık 20 yıldır yapmaktayız. Ancak ne yazık ki birileri bunun farkını, kendilerine dokunması durumunda anlamış olabilir. 15 Temmuz'dan sonra açıklanan OHAL, bir fırsatçılığa, muhalifleri sindirmeye, başka amaçlara çevrilmemelidir. Yapılacak soruşturma ve kovuşturmalarda terör örgütünün haince işi sulandırma, işi bulandırma, sayıyı artırarak mağduriyetleri artırarak kendi kriptolarını izleme, bir şekilde sayı artırarak toplumsal altyapı sağlama işine evrilmemesi gerekmektedir. Kimse bu işlerden dolayı soğuk tandırdan sıcak ekmek çıkarma sevdasına düşmemelidir. Kimse kendi kirli geçmişini örtbas etme, siyasi makam elde etme, kendi hainliğini gizleme, çeşitli şahsi menfaatler elde etmeye kalkamasın. Şantajlara, tehditlere ve adiliklere fırsat verilmemelidir. At izi ile it izini ayırmanın yöntemi hukuktur, hukuk devletidir ve hukukun üstünlüğüdür. Kimse haksız alacağını almak için, şahsi husumetini hak etmek için kendi kinini, kirli geçmişini örtbas etmek için bu işleri fırsat olarak kullanmamalıdır."

Bazı basın kuruluşlarına da eleştirilerde bulunan Başkan Dursun, "Kimse masumiyet karinesini unutmamalıdır. Hastane köşelerine kurulan kameralarla, bazı yetkililerin yaptığı çağrılarla boy boy resim çekip yalan yanlış haber yazacaksın. Kardeşim gün gelir seni de yazarlar" diye konuştu.

Baro Başkanı Dursun'un konuşmasının ardından, Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr Erdem İlker Mutlu tarafından "Temek Hak ve Özgürlüklerde Bireysel Başvuru Yolları ve Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru" hakkında bilgi verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!