BARLAS İLE MUHTAR

Güncelleme Tarihi:

BARLAS İLE MUHTAR
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2005 17:58

Sabah gazetesi alıyor musunuz? Alıyorsanız, Mehmet Barlas - Reha Muhtar polemiğini takip ediyor musunuz? Edin, çok eğlenceli... Konu, fikir ayrılığı filan bahane, zaten konular eften püften, maksat polemik olsun. Yok, polemik değil, buldum, atışma, atışma, ozan atışması!..

Bir fikir, görüş ayrılığı değil, kim daha iyi kafiye oturtacak, lafı kim gediğine koyacak, almışlar ellerine sazı, bi’ biri söylüyor, bi’ öbürü... Haftalardır!

Kıvam da mükemmel, profesyonelce. Okur ‘hah bu sefer kapıştılar, birbirlerine ana avrat girişecekler’ diyor, ama hayır, gerginliği belli bir çizgide tutup, bize de bir güzel yutturuyorlar.

Sonra öyle biri bir laf oturttu mu, diğeri hemen atlamıyor sazan gibi. Hani ozan, sıra kendine geldiğinde, yüzünde alaycı (şimdi dıttım seni edalı) bir ifade, sazı bir iki dımbırdatır da, tekerlemenin son cümlesinde indirir ya vurucu darbeyi; bizimkiler de, bir yumruk yediler mi, iki üç gün bekliyorlar cevap vermek için.

Biz de heyecanla bekliyoruz, nefesimizi tutup.

‘Ozan atışması filan iyi de, Mehmet Barlas’la Reha Muhtar atışması bana başka bir şeyi çağrıştırıyor ama ne?’ derken, buldum!

KARAGÖZ İLE HACİVAT!

Evet evet, gazetede sahneledikleri asırlık bir temaşa bu iki ustanın. Karagöz ile Hacivat...

Ama hangisi Karagöz, hangisi Hacivat, ben karar veremedim!

Karagözüm Mehmet ile Hacivatım Reha mı, tersi mi?

(Tıpkı Haluk Bilgiler - Beyazıt Öztürk ikilisi gibi... Çekimleri devam eden Hacivat Karagöz Niçün Katledildü?’ filminde, Haluk Bilginer ‘Karagöz’, Beyazıt Öztürk de ‘Hacivat’ rolündeymiş. Doğru mu sizce?)

Bilemedim...

Siz ne dersiniz?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!