Barışın Sektörü Stratejik Olmalı

Güncelleme Tarihi:

Barışın Sektörü  Stratejik Olmalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 17:28

AKTOB’un 7’incisini düzenlediği Resort Turizm Kongresi, dünya turizminin buluşma noktası oldu. Kongrede ekonominin lokomotifi ve barışın sektörü turizmin, stratejik sektör olarak değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Haberin Devamı

AKDENİZ Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) ‘Geleceğin Turizmi Turizmin Geleceği’ başlığıyla, bu yıl 7’ncisini gerçekleştirdiği Resort Turizm Kongresi, Concorde Hotel’de gerçekleştirildi. Kongreye Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve ilçe belediye başkanları ile turizm dünyasından önemli aktörleri katıldı.

Barışın Sektörü  Stratejik Olmalı

BARIŞIN SEKTÖRÜ

Barışın sektörü olarak görülen turizmin ekonomik kalkınmanın motor gücü olduğunu ve istihdamı geliştirdiğini dile getiren Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Türk turizmi dip noktadan yükselişe geçti. 2018’e daha büyük bir güçle başlıyoruz” diye konuştu. Deniz, kum ve güneş turizminin dağ, spor, kongre, gastronomi gibi alanlarda çeşitlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Kurtulmuş, turizmde pazar çeşitliliğine önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Barışın Sektörü  Stratejik Olmalı

YENİ ÜLKELERE AÇILIM

Çin, Hindistan, Malezya, Endonezya gibi zengin orta sınıfa sahip Uzak Doğu’ya da yönelinmesi gerektiğine vurgu yapan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “2018 yılı Troya yılı olacak. 2018 yılı ayrıca Çin’de Türkiye yılıdır. Çin pazarını zorlamak için 2018’de Türkiye yılında olacağız. Çin’in önemli şehirlerindeki etkinliklerinde var olacağız. Sizlerin de etkinlikte yer almanızı istirham ediyorum.”

Barışın Sektörü  Stratejik Olmalı

DİJİTAL ÇAĞ

Antalya Valisi Münir Karaloğlu da, dünyada dijital bir devrim yasandığını, bu doğrultuda turizmde yeni trendlerin konuşulması gerektiğini söyledi. Karaloğlu, “Yeni neslin turizm sektöründen beklentisi ne olacak? Bugünkü alışkanlıkla gelecekte turizm yapamayız, yeni şeyler söylemek zorundayız” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menders Türel ise Antalya’yı akıllı ve yeşil şehir yapmak istediklerini belirterek, akıllı şehir teknolojileriyle destinasyon kalitesinin artırırlacağını dile getirdi.

Haberin Devamı

TEŞVİKLER SÜRMELİ

Dünya ve Türkiye’de turizmin sıra dışı zamanlardan geçtiğini Türkiye’nin 2017 yılında başarı hikayesi yazdığını anlatan AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı, 2018 ve ötesine hazır olmak gerektiğini söyledi. Yaşanan krizin iyi analiz edilmesi gerektiğini kaydeden Yağcı, şöyle konuştu:
“Teşviklerin önümüzdeki yıl da devam etmesi sektörün geleceği açısından önemli. Kriz sürecinde hizmet fiyatlarında önemli fedekarlıkta bulunduk ayakta kalmak için. Krizli dönemlerde insan kaybı düşen maaşlar herkesi etkiledi. Tur operatörlerinin bunun bilincinde olarak bizlerden bişey isterken düşünmeliler. Türkiye turizmde örnek vakadır. Bugun 4477 adet tesisi 1 milyon 200 bin yatak kapasitesine ulaştık. Turizmin büyümesinin ana unsuru budur. Kredi destekleriyle yerli yatırımcının iştahını kacırmamız lazım. Bu vatan borcudur.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!