Barış ve Mudanya için ‘Manş Denizi’ni yüzerek geçecekler

Güncelleme Tarihi:

Barış ve Mudanya için ‘Manş Denizi’ni yüzerek geçecekler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 13:06

Barış ve Mudanya için ‘Manş Denizi’ni yüzerek geçecekler

Haberin Devamı

MUDANYA(Bursa), (DHA)- BURSA’nın Mudanya İlçesi Belediyesi’nin sponsorluğunda milli ve master yüzücüler Ayşin Oya Bekbay, Faruk İlgüy, Erman Ağırbaşlı, Oğuz Çam ile Dursun Saru, İngiltere’den Fransa’ya yüzerek geçecekler.

Mudanya Belediyesi dünya çapında bir etkinliğe daha imza atıyor. Geçtiğimiz yıllarda “Dünya Barış Rekoru”nu kırarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Mudanya Belediyesi barış ve kardeşlik adına yeni bir etkinliğe daha imza atmaya hazırlanıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger’in Taş Mektep Restorasyon töreninde açıkladığı proje ile milli ve master yüzücüler Ayşin Oya Bekbay, Faruk İlgüy, Erman Ağırbaşlı, Oğuz Çam ile Dursun Saru, İngiltere’den yüzerek Fransa kıyılarına varıp, tekrar İngiltere’ye dönüş yapacaklar. Etkinliği 24 -36 saat gibi bir sürede tamamlamayı hedefleyen yüzücüler, İngiltere’den Fransa’ya yüzüp, tekrar yüzerek geri dönen ilk Türk yüzücü olmayı da hedefliyorlar. .
“TÜM DÜNYAYA BARIŞ MESAJLARI VERİLECEK”
Gerçekleşecek etkinliği duyduğu anda çok heyecanlandığını ve gurur duyduğunu belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, etkinliğe destek vermekten dolayı çok mutlu olduklarını da söyledi. Yüzme etkinliğiyle tüm dünyaya barış mesajları vereceklerinin altını çizen Başkan Türkyılmaz, “Bu etkinlik bir yarış değildir. Barış ve kardeşliği ne kadar önemsediğimizi ve sahip çıktığımızı göstermek adına kulaç atacağız” dedi.  Barış ve Kardeşlik için düzenlenecek etkinliğin başarılı bir şekilde tamamlanmasını da dileyen Türkyılmaz, yüzücülere başarılar diledi. 
“24 SAATTE TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ”
Etkinliğin 24 -36 saat arasında gerçekleşecek bir proje olduğunu belirten yüzücü Ayşin Oya Bekbay, “Sırayla denize girip çift yönlü olarak etkinliği gerçekleştireceğiz. 24 saatte bu etkinliğimizi tamamlamak istiyoruz. Barış için, Mudanya için, ülkemiz için bu etkinliği yapıyoruz. Bizlere her zaman destek olan Mudanya Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a teşekkür ediyoruz” dedi. Ayşin Oya Bekbay, Faruk İlgüy ve İdil Özkol, 2016 yılında “Barışa Kulaç” etkinliği ile Eşkel sahilinden Mudanya’ya kadar 20 kilometrelik yüzme etkinliği gerçekleştirmiş ve rekorlar kitabına girmişlerdi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!