'Barış ve Dostluk' turnuvasında gerginlik

Güncelleme Tarihi:

Barış ve Dostluk turnuvasında gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2016 10:24

'Barış ve Dostluk' turnuvasında gerginlik

Haberin Devamı

 

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - ANKARA'da 10 Ekim 2015'daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 101 kişinin anısına Antalya'da "101 Korkmaz İnsan, Barış ve Dostluk Turnuvası' düzenlendi. Turnuva öncesinde çevik kuvvet ekiplerinin stadyuma girmek istemesi kısa süreli gerginliğe yol açtı.

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenen 'Barış ve Dostluk Futbol Turnuvası', dün akşam açılış karşılaşmasıyla Mustafa Çetinkaya Stadyumu'nda başladı. Turnuva öncesinde bölgede önlem alan çevik kuvvet ekipleri stadyuma girmek istedi. Bunun üzerine polise ve turnuva komitesi arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Polis şefleri ve sendika temsilcilerinin görüşmeleri sonrasında gergin sona erdi.

26'sı erkek 30 takımın mücadele edeceği turnuvanın açılışına patlamada hayatını kaybeden 101 kişiden Korkmaz Tedik'in annesi Zöhre Dedik de katıldı. Oğlunun 33'uncu doğum gününde etkinliğin düzenlendiğini belirten Zöhre Tedik, turnuvayı düzenleyen komiteye teşekkür etti.

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri adına basına açıklama yapan Hasan Alkan, Ankara'daki patlamanın üzerinden 8 ay geçtiğini söyledi. Emek, demokrasi ve barış mücadelesini yükseltmek amacıyla '101 Korkmaz İnsan, Barış ve Dostluk Turnuvası'nı düzenlediklerini anlatan Alkan, "Bu turnuvayla 101 barış güvercini arkadaşımızı bir kez daha yaşatıyoruz. Bağımsız, demokratik ve laik bir ülkede, barış içinde, kardeşçe yaşamak istediğimizi bir kez daha haykırıyoruz"

dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!