Barış Manço sergisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Barış Manço sergisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2017 14:13

Barış Manço’nun kişisel eşyalarının yer aldığı sergi, oğulları Doğukan Manço ve Batıkan Manço ile kardeşi İnci Manço’nun katılımıyla ANKAmall’da açıldı.

Haberin Devamı

Barış Manço’nun özel eşyaları, İstanbul’daki Barış Manço Evi’nden getirilerek ANKAmall AÖM’de Ankaralılarla buluştu.
Açılışa Barış Manço’nun oğulları Doğukan ve Batıkan Manço ile kardeşi İnci Manço da katıldı. Doğukan Manço, “Babamızın eşyalarını sevenleriyle paylaşıyoruz. Çünkü o halka mâl olmuş bir sanatçı. İstanbul’a gelip sergiyi gezemeyenler için biz onu buraya getirdik. Burada çok sayıda ona ait eşya, anı var. Mesela burada sergilenen gitar babamın son gitarı, 97 yılında bu gitarla bana ders veriyordu” dedi. Batıkan Manço da, “18 yıl geçti aradan; fakat görüyoruz ki Barış sevgisi hiç bitmeyecek, dinmeyecek. Çünkü anne babalar ve öğretmenler öncülüğünde kuşaktan kuşağa aktarılıyor” diye konuştu.
Sergide, Barış Manço’nun konserlerinde kullandığı bileklik, şövalye yüzüğü, kolye, kemer, askere gitmeden önce kestirip sakladığı saçı, Galatasaray amblemli anahtarlığı, okuma gözlüğü, fotoğraf makinası koleksiyonu, bestelerini kaydettiği Marantz marka ses kayıt cihazı, son dönemlerinde kullandığı akustik gitarı, gençliğinden fotoğrafları yer alıyor. Sergi, 2 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!