Barış Manço, Erkmen Sağlam'ın objektifi ile hayat buldu

Güncelleme Tarihi:

Barış Manço, Erkmen Sağlamın objektifi ile hayat buldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2017 10:53

Barış Manço, Erkmen Sağlam'ın objektifi ile hayat buldu

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen Erkmen Sağlam'ın Objektifinden Barış Manço ile 7'den 77'ye Fotoğrafları Sergisi'nde merhum sanatçı hem fotoğraflarla hem de Moğollar grubunun söylediği şarkılarla anıldı.

Bodrum'un Ortakent-Yahşi Mahallesi'nde Türk televizyon tarihinin efsaneleşen Barış Manço ile 7'den 77'ye programının Dönence ve Dere Tepe Türkiye bölümleri fotoğraflarla canlandı. Erkmen Sağlam'ın Objektifinden Barış Manço ile 7'den 77'ye Fotoğrafları Sergisi, ziyaretçilerine duygusal anlar yaşattı. Ünlü televizyon yapımcısı ve yönetmen İzzet Öz'ün sunumuyla açılan sergide Barış Manço'nun çocukluk arkadaşı ve programın yapımcısı Erkmen Sağlam'ın objektifinden çekilen 92 bin fotoğraf karesi içinden seçilen 80 fotoğraf yer aldı.

YEDİNCİSİ BODRUM'DA AÇILDI

İstanbul'da 4 kez, Ankara ve İzmir'de de birer kez Barış Manço severleri buluşturan serginin yedincisi Bodrum'da açıldı. Programın temellerinin Bodrum'da atılması nedeniyle de Erkmen Sağlam, açılan sergiyi, Barış Manço ile 7'den 77'ye programının doğduğu topraklara geri dönmesi olarak değerlendirdi. Sağlam, sergide Barış Manço ile birlikte gittikleri ülkelerde çekilen fotoğrafların öykülerine de yer verdiklerini belirterek, iki arkadaşın düşün dünyasını yansıtmak istediğini söyledi. Erkmen Sağlam Bodrum'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek "Barış'ın adı yaşasın, anıları yaşasın, yaptığı çok hizmetler var kültür anlamında. Bunlar unutulmasın. Barış gitti ama Barış hepimize emanet. Programın yayına girişinin bu yıl 29'uncu yılı. Önümüzdeki yıl 30. Ama ben 50. yılı göremem. Ama benim arkadaşlarım 50. yılı görecek ve 50. yılda bu sergiyi açacak. 100. yılda da onların çocukları inşallah açacak bu sergiyi" dedi.

SERGİNİN GELİRİ BODRUM SAĞLIK VAKFI'NA

Program yayındayken, her hafta Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Anadolu'nun köylerindeki okullara kitap bağışı yaparak kütüphaneler kurduklarını hatırlatan Erkmen Sağlam, "Bu sergide fotoğraf ve hediyelik eşyaların satılmasına onay verdim. Ama bir koşulum vardı. Bir yere bağış yapılması ve o programdaki geleneğin devam ettirilmesiydi. Bu sergide şimdi çeşitli satışlar yapılıyor. Tüm gelir son kuruşuna kadar Sağlık Vakfı Engelliler Okulu'na bağışlanacak. Barış Manço adına bağışlanacak. Biz onun yol arkadaşları olarak ne yapsak çok az" dedi.

ONUNLA BÜYÜYEN ÇOCUKLAR ONU UNUTMADI

Serginin açılışına katılan eski manken Merve İldeniz de sergide çok duygulandığını söyleyip Barış Manço ile ilgili anısını paylaştı.  İldeniz, "Bu serginin Bodrum'a gelmesine çok mutlu oldum. Benim için çok anlamlı ve değerli bir insan. Birlikte klip çektik. İlk tanışmam 9'uncu sınıfta okuluma konser vermeye geldiğinde oldu ve kulise girip imzalı resim istedim. Bir kartın arkasına bir küçük kalp, kendini ve küçük bir kız çizdi. Bunu verdi bana, ne bir fotoğraftı, ne de bir imzaydı. Ben onun cüzdanımın içine koydum ve hep yanımda taşıdım. Okuldan mezun oldum, üniversiteye giderken buz pateni yaptığım dönemde, Barış Manço'yu tekrar gördüm. Hemen cüzdanımdan kartı çıkarttım ve gözlerine inanamadı. Elimden aldı ve 'Vizesi yapılmıştır' diye yazarak bir kalp daha çizip geri verdi. Bir daha birbirimizi hiç unutmadık, başka seyahatler yaptık, Japonya'ya gittik. Benim için son derece değerli bir insandı. Tabi ki göz yaşartıcı da oluyor bu sergiyi gezmek. Başta Erkmen Sağlam'a ve bütün ekibe teşekkür ediyorum. Onunla büyüyen hiçbir çocuk onu unutmadı. Saçlarımız beyazladı. Ama hala 7'den 77'deki çocuğuz. O'nu çok seviyoruz ve O bir yerlerde bizi duyuyor" dedi.

Serginin açılışının ardından, sahnede Barış Manço'nun sunduğu "Adam Olacak Çocuk" bölümünün yeniden canlandırılması izleyenlere keyifli anlar yaşattı.  Serginin genel yönetmeni Özden Dindar, çocuklara sorular sorarak o anları yaşattı. Etkinlik kapsamında Bodrum Sağlık Vakfı ritim atölyesi öğrencileri Moğollar ile birlikte "Arkadaşım Eşşek" şarkısını çaldı. Grup ardından sahneyi Moğollar'a bıraktı. Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca, grubun kurucularından Cahit Berkay ve Taner Öngür'ün de sahne aldığı konser izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Konsere katılanlar da şarkılara eşlik etti.

TED Bodrum Koleji öğrencileri ise sahneyi efsane grup Moğollar ile paylaşarak, Barış Manço şarkılarını seslendirdi. Grup, yaklaşık 3 saat sahnede kalarak, izleyenlere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Sergi eğlence merkezinde 2 Temmuz'a kadar açık kalacak.

Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!