‘Barış Gelinleri’ de kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

‘Barış Gelinleri’ de kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2013 00:00

Türkiye ve Katar’ın arabuluculuğunda Suriye’de yapılan esir takasında, Şam’da gelinlikle ‘barış’ gösterisi yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan dört genç kadının da serbest kaldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

SURİYE’de yaklaşık iki yıldır süren savaş süresince yapılan en büyük esir takasının yankıları sürüyor. İnsani Yardım Vakfı’nın aylardır sürdürdüğü pazarlık neticesinde Suriyeli muhaliflerin elinde bulunan 48 İranlı’ya karşılık Şam’ın elinde tuttuğu, 73’ü kadın 2 bin 130 rehine serbest kalmıştı. Bunlar arasında dört de Türk yer almıştı. Şimdi özgür kalanlar arasında “Barış Gelinleri” diye bilinen Rima Dali (32), Rova Cafer ile Kinda ve Lobna Zaur (22) isimli Suriyeli kızkardeşlerin de yer aldığı ortaya çıktı.

Dört genç kadın, geçen Kasım ayında Şam’daki Mithat Paşa pazarında gelinlikler giyip “Suriye’deki bütün askeri operasyonları durdurun. Yüzde 100 Suriyeliler” diye pankart açmıştı. Bu 32 yaşında bir avukat olan Rima Dali’nin ilk tutuklanması değildi. Geçen nisanda da da “Ölümleri durdurun, böylece tüm Suriyeliler için ülkemizi inşa edebilelim” diye Suriye Parlamentosu’nun önünde pankart açtığında da tutuklanmıştı. Barış aktivisti kadınların alıp götürülmesi tüm dünyada tepki çekmişti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!