Barcelona maçına hakem damgası

Güncelleme Tarihi:

Barcelona maçına hakem damgası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 11:58

Dün oynanan Barcelona – Atletico Madrid karşılaşmasına hakem Felix Brych verdiği kararlarla maça damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın 36.dakikasında ilk golü atan Fernando Torres’i ikinci sarı karttan atan Brych’in yönetimine en sert tepki Atletico Madrid’in başarılı oyuncusu Filipe Luis’ten geldi. Filipe, “Barcelona, UEFA tarafından kollanıyor” ifadelerini kullanırken, Torres’in atılmasını haksızlık olarak değerlendirdi.

Peki, Brych gerçekten Barcelona’yı kolladı mı?

-Karşılaşmanın ardından İspanya’daki yorumcular ve eski hakemler de Torres’in atılmasının doğru olduğu yönünde görüş bildirirken, bir başka Atletico Madridli oyuncu Gabi de iki sarı kartın haklı olduğunu söyledi.

-Barcelona’nın ilk yarıda Messi ve Iniesta ile geliştirdiği atak sırasında Atletico savunmasının topu elle durdurmasına Brych, penaltı yerine devam kararı verdi.

-İkinci yarıda Neymar’ın Lucas Hernandez tarafından düşürülmesi de kırmızı kart gerektirirken, hakem Brych bu pozisyonda da tercihini sarı karttan yana kullandı.

Haberin Devamı

-Brych, Atletico Madridli futbolcuların maç boyunca zaman geçirmek için topu oyuna geç sokmalarına da sürekli olarak müsamaha gösterirken, sadece kaleci Oblak’a sarı kart göstermekle yetindi.

-Hakem, Luis Suarez’in Godin’e yaptığı hareketi de yakalayamadı. Pozisyon kesinlikle sarı kart gerektiriyordu.

Barcelona maçına hakem damgası
BRYCH DAHA CESURDU
Real Madrid ve Atletico Madrid maçlarında yaşanan bir pozisyon aslında iki maçın da kaderini etkiledi. Hafta sonu oynanan Real Madrid maçının 10.dakikasında ilk sarı kartını gören Ramos, Messi’ye yaptığı hareketten dolayı 25.dakikada ikinci sarı ile oyundan atılmalıydı. Ancak hakem Jose Hernandez bu pozisyonda devam kararı vererek maçın sonucuna büyük bir etkide bulundu. Hernandez, Brych’in aksine kartını kullanmak konusunda benzer bir cesareti gösteremedi. Yine aynı maçta Barcelona’nın Neymar ve Suarez ile yakaladığı iki önemli pozisyonu da ofsayt gerekçesiyle kesen Hernandez, “kollandığı” iddia edilen Barcelona’nın maçta sayısal üstünlüğü ele geçirme konusundaki tüm girişimlerini engellemiş oldu.

BAKMADAN GEÇME!