Barcelona inşaat işçileriyle oynuyor!

Güncelleme Tarihi:

Barcelona inşaat işçileriyle oynuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 16:12

İspanya, 600 milyon Euro'luk kadroya sahip Barcelona'nın, bugün 2. Lig takımı Villanovense ile oynayacağı Kral Kupası maçını bekliyor. Sebebi ise, Villanovense'nin kadro değerinin Barça'nın tam 2 binde 1'i olması. Takımdaki futbolcuların büyük bölümü inşaat işçisi, hemşire, sigortacı ve itfaiyeci...

Haberin Devamı

FC Barcelona’nın bugün Kral Kupası’nda karşılaşacağı Villanovense takımı oldukça farklı bir portreye sahip.

İspanya 2.Lig 4.Grup’ta yer alan ekipte forma giyen futbolcuların tamamı oldukça farklı meslek gruplarında çalışıyor. Hemşireden, itfaiyeciye, sigortacıdan, inşaat işçisine kadar geniş bir yelpazeye sahip olan futbolcular kulüpten aylık 300 ile 1500 Euro arasında maaş kazanıyor. Bu aynı zamanda Messi, Neymar ve Suarez gibi yıldızların neredeyse saatte kazandığı ücrete denk geliyor.

Barcelona inşaat işçileriyle oynuyor

BÜTÇESİ 2 BİNDE 1'İ
Villanovense takımının bütçesi de futbolcuları kadar mütevazı. Yıllık 300 bin Euro bütçeye sahip olan takım, 600 milyon Euro’luk Katalan devinin 2 binde 1’i kadar mali güce sahip.

Haberin Devamı

İNŞAAT İŞÇİSİ DE VAR HEMŞİRE DE
Takımın en göze çarpan futbolcuları saha dışındaki meslekleriyle de dikkat çekiyor. Bunların başında ise Miguel Angel Trinidad geliyor. Futboldan kalan zamanlarını babasının izinden giderek sürdüren Miguel, çimento karıp, iskelelere çıkarak hayatını kazanıyor.

Cobi ve Moraga da sabahın 6’sında güne başlayanlardan. Atık arıtma tesisinde çalışan futbolcular, maddi olarak rahat bir hayat sürdürmek için bu işi yapıyor. Javi Sánchez ise Santa Justa Hastanesi’nde bir hemşire. Her iki işi yapmaktan da büyük keyif alan Javi, hastanede kendisini tanıyanların olmasından da oldukça memnun.

Barcelona inşaat işçileriyle oynuyor
BİLETLER BİR SAATTE TÜKENDİ
6-7 bin kişilik bir stada sahip olan kulüp, FC Barcelona ile eşleşince hummalı bir çalışmayla karşı karşıya kaldı. Stada 3 bin ek koltuk, bin kişilik portatif tribün kurduran kulüp maç için 10 bin kişilik kapasiteye ulaştı. Kulüp bu çok özel an için çimleri yenilemeyi de ihmal etmedi. Maç biletlerine sahip olmak isteyen taraftarlar geceden kuyruğa girerken, tüm biletler satışa çıktığı gün 1 saat içinde tükendi. Karaborsada 130 Euro’ya kadar satıldığı iddiaları da kısa süre içinde büyük yankı uyandırdı.
Barcelona inşaat işçileriyle oynuyor

BAŞKAN TAPIA: HAYALLERİMDE BİLE YOKTU
Kulüp Başkanı Jose Maria Tapia, Barcelona ile eşleşmelerinin kendileri için büyük bir şans olduğunu söylerken, “Bu, hayallerimin içinde bile yoktu. Gerçek olacak kadar uzak” diye konuştu.

Haberin Devamı

İSPANYA'DA BİR İLK: MAÇ YOUTUBE'DA YAYINLANACAK
Villanovense ile Barcelona arasında oynanacak maç bir ilkin de yaşanmasına neden olacak. YouTube kanalından yayınlanacak karşılaşmayı izlemek isteyenler 5 Euro’yu gözden çıkarmak zorunda kalacak. Kral Kupası’nı sezon boyu YouTube üzerinden izlemek isteyenler ise 20 Euro ödeyecek.

Barcelona inşaat işçileriyle oynuyor

Villanevenseli futbolcular, Barcelona ile eşleşmelerini şampanyayla kutladı.

VILLANOVENSE 1'25 VERİYOR
Bahis şirketleri bu maçta ev sahibine doğal olarak şans tanımıyor. Villanovense’nin kazanmasına 1’e 25 verilirken, Katalan ekibi ise 1,02’lik oranıyla favori durumunda.

BAKMADAN GEÇME!