Barça söktü aldı

Güncelleme Tarihi:

Barça söktü aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2006 00:00

Müthiş mücadeleye hızlı giren Barcelona, 5’te Ronaldinho ile penaltı kaçırdı. Brezilyalı yıldız 18’de kendini affettirdi, Eto’o skoru belirledi. Net pozisyonları harcayan Benfica kaderine razı oldu. Barça, Milan’a rakip oldu. Juventus’la 0-0 berabere kalan Arsenal de Villarreal’le karşılaşacak.

ŞAMPİYONLAR Ligi’nin bir numaralı favorisi Barcelona kupaya emin adımlarla yürüyor. 0-0’ın rövanşında Benfica’yı sahasında konuk eden İspanyol ekibi 2-0’lık sonuçla, son 4’e kaldı ve yarı finalde Milan’a rakip oldu.

Heyecanın doruk noktada olduğu karşılaşmaya Barcelona hızlı başladı. 5. dakikada Petit’in ceza alanında elle kestiği pozisyonu, Slovak hakem Lubos Michel penaltı olarak değerlendirdi. Atışın başına geçen Ronaldinho’nun vuruşunu kaleci Moretto kurtardı. Penaltının kaçırılması, Nou Camp tribünlerini sessizliğe bürürken, bu durum fazla sürmedi. Dakikalar 18’i gösterdiğinde, Eto’o’nun nefis pasında topla buluşan Brezilyalı Ronaldinho, topu ağlara göndererek hem kendini affettirdi, hem de Nou Camp’takileri gol sevinciyle ayağa kaldırdı: 1-0.

Golden sonra oyunu rakibe alana yıkan Barça, yakaladığı fırsatları cömertçe harcayınca ilk 45 dakika, İspanyol ekibinin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarıda kaza golü yememek için Benfica kalesini ablukaya alan Ronaldinho ve arkadaşları bir türlü istediği gole ulaşamadı. Buna karşılık etkili kontrataklarla rakip kalede tehlikeler yaratan Benfica, belki de 60. dakikada "Avrupa’ya benden bu kadar diyordu..." Tur için gole ihtiyacı olan Ronald Koeman, Karagounis’i oyuna aldı, Benfica da Barça alanına yüklendi. 60. dakikada Karagounis’in sağ kanattan rakip defans boşluğuna gönderdiği nefis pasta, kaleciyle karşı karşıya kalan Simao Sabrosa, mutlak bir pozisyonu kale yerine auta yolladı.

Bu dakikadan sonra top iki kale arasında gitti, geldi. Ancak gününde olan kaleciler pozisyonlara izin vermedi. Dakikalar 86’yı gösterdiğinde Karagounis, 25 metreden kaleyi yokladı. Valdes müthiş bir refleksle topu kurtardı. 90. dakikada ise Benfica savunmasının açığını iyi değerlendiren Eto’o sert bir vuruşla, Barcelona’yı yarı finale taşıdı, antrenör Frank Rijkaard da sevincinden yerinde duramıyordu: 2-0... Günün diğer çeyrek final mücadelesinde Arsenal, ilk randevuda 2-0 yendiği Juventus’la deplasmanda 0-0 berabere kalarak Villarreal’e rakip oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!