Barbaros Şansal: O tweeti ben atmadım

Güncelleme Tarihi:

Barbaros Şansal: O tweeti ben atmadım
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 16:45

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasıyla ilk kez hakim karşısına çıkan ünlü modacı Barbaros Şansal attığı tweet ile ayrımcılık yapmadığını, amacının farklı inançtan olan kişilerin zarar gördüğünü tespit etmek olduğunu belirtti. Şansal, attığı iddia edilen bir tweet'in ise kendisi tarafından atılmadığını söyledi. Şansal, mahkumiyeti halinde cezasını kamuya yararlı bir işte gönüllü olarak çalışmayı kabul edeceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Ünlü modacı Barbaros Şansal hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada ilk kez hakim karşısına çıktı. İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya katılan Şansal'ı arkadaşları da yalnız bırakmadı. Yoğun kalabalık sebebiyle izleyicilerin bir kısmı duruşma salonuna giremedi. 

Barbaros Şansal mahkemede yaptığı savunmasında iki twieetin kendisine ait olduğu kabul ederek, “Bu paylaşımdaki amacım ayrımcılık yapmak değil aynı olayda zarar gören kişilerin farklı inançlarda olduğunun altını çizip zararın hepsine karşı verildiğini tespit etmekti” dedi. 

TWEET'İ KABUL ETMEDİ

Şansal, “İşletmecisi ve tüm çalışanları alevi olduğu için noel baba kılığındaki sünni müslümanlar İstanbul’da silahla insanları taradı. Özeti budur” şeklinde paylaşımı ise kendisinin yapmadığını savundu. Paylaşımın saati ve gönderilme yerinin farklı olduğunu söyleyen Şansal, “Bu olay olduktan sonra bütün mail adreslerim ve telefonlarımı kapatmak zorunda kaldım” dedi. Suçlamaları kabul etmediğini ve hakkında beraat kararı verilmesini isteyen Şansal, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını da kabul etmedi. 

Mahkumiyeti halinde cezasının kamuya yararlı bir işte çalışma tedbirine çevrilerek infazını kabul edip etmediği hususuna ilişkin beyanı sorulan Şansal, "Kamuya yararlı bir işte gönüllü olarak çalışmayı kabul ederim." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Alınan savunmaların ardından Şansal hakkındaki yurtdışı çıkış yasağının kaldırılması talebinin kararla birlikte değerlendirilmesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi. 

 

BAKMADAN GEÇME!