Barbaros Akkaş: “Hedefimiz Olimpiyatlara katılmak”

Güncelleme Tarihi:

Barbaros Akkaş: “Hedefimiz Olimpiyatlara katılmak”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 13:48

A Milli Kadın Takımımızın mücadele edeceği 2016 FIBA Olimpiyat Oyunları Elemeleri’nin 13-19 Haziran 2016 tarihleri arasında Fransa’da düzenleneceğinin ve A Milli Erkek Takımımızın da 2016 FIBA Erkekler Olimpiyat Oyunlar Elemeleri’nde mücadele edeceğinin açıklanmasının ardından TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

A Milli Erkek Takımımızın elemelerde yer alması için büyük destek ve katkıları olan TBF Onursal Başkanı ve FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel ile FIBA Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi ve TBF Başkanı Harun Erdenay’a teşekkürlerini sunan Akkaş, hedeflerinin Türkiye tarihinde ilk kez hem kadın hem de erkek basketbol milli takımlarını birlikte Rio Olimpiyat Oyunları’na göndermek olduğunu söyledi.

A Milli Kadın ve Erkek Takımlarımız 2016 FIBA Olimpiyat Elemeleri Turnuvaları’nda mücadele edecek. Milli takımların 2016’daki hedefleri neler?
2012 yılında A Milli Kadın Takımımız, Olimpiyat Elemelerini geçerek Londra Olimpiyatları’na katılma hakkı kazandıklarında tarih yazdılar.

Takım çok iyi bir performans sergiledi ve olimpiyatları 5. sırada tamamladı. A Milli Kadın Takımımızın 2016’da yeniden olimpiyatlarda mücadele etme şansı var. Bu yılın önemli farkı ise 12 Dev Adam’ın da aynı şansa sahip olması. Bizim amacımız her iki takımımızın da Olimpiyat Elemeleri Turnuvasını geçerek Rio Olimpiyatlarına katılması. Bu Türk Basketbolu ve Türk Sporu için tarihi bir başarı olacak.

Haberin Devamı

2015 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden A Milli Erkek Takımımızla ilgili görüşleriniz nelerdir?
A Milli Erkek Takımımız, 2015 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda İtalya, Sırbistan, İspanya, Almanya ve İzlanda’nın da yer aldığı zor bir grupta mücadele etti. Takımımız İtalya, Almanya ve İzlanda’yı mağlup ederek bence iyi bir performans sergiledi.

Son 16 mücadelesinde ev sahibi Fransa ile karşılaşmamız bence bir talihsizlikti. Ancak genç oyuncularımız daha fazla deneyim kazandıkça takımımız hem güçlenecek hem de rakiplerimiz için çok daha tehlikeli olacaktır. Kısa süreli turnuvalarda sonucun ne olacağını kestirmek güç ancak kendi seyircimiz önünde sahaya çıkacak genç fakat deneyimli oyunculardan kurulu takımımıza çok güveniyorum.

Son olarak Türkiye’nin 2017 FIBA Erkekler Avrupa Şampiyonası’nın bir grubuna ve final maçlarına ev sahipliği yapacağı açıklandı. Ev sahipliği yaptığımız bu organizasyonların Türk Basketbolu’nun geleceğine ne gibi etkileri olacağını düşünüyorsunuz?
TBF Başkanı Harun Erdenay’ın da söylediği gibi bu organizasyonlar basketbol heyecanının başka hiçbir şeye benzemediğini bizlere gösteriyor. Milli takımların elde ettiği başarılar ülkenin her yerindeki çocuklara ilham veriyor ve basketbola olan ilgiyi arttırıyor. Şu an milli takımda oynayan oyuncuların bazıları 2001 yılında gümüş madalya kazandığımızda çocuktu. Bu onlar için bir dönüm noktası oldu. Umudumuz, 2017 Avrupa Şampiyonası’nda unutulmaz anılar yaşayan çocukların 15 yıl sonra milli takımımızda yer alacak olması.

Haberin Devamı

Barbaros Akkaş: “Hedefimiz Olimpiyatlara katılmak”

HALUK YILDIRIM: “TÜRK BASKETBOLU İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT”
A Milli Takım Menajeri Haluk Yıldırım, 2016 Rio Olimpiyat Elemeleri Turnuvası’nın Türk Basketbolu için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Olimpiyat elemelerindeki şansını en iyi şekilde kullanmak istediklerini kaydeden Haluk Yıldırım’ın açıklamaları şu şekilde: “Ülkemiz açısından önemli bir fırsat yakaladık. 

Olimpiyat Elemelerindeki şansımızı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Bu turnuvada yer almamızda desteği olan FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel ile TBF Başkanı Harun Erdenay’a teşekkür ediyorum.

Ligimizin tamamlanmasının ardından kısa bir süre içerisinde turnuvaya hazırlanacağız. Ancak bu kısıtlı süreci en iyi şekilde değerlendireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Sonuçta sporcularımız da Olimpiyatlara katılabilmek ve Rio’da bayrağımızı dalgalandırmak için sabırsızlanıyorlar. Türk halkının duaları ve desteğiyle Rio’da yer alacağımıza inanıyorum.”

Barbaros Akkaş: “Hedefimiz Olimpiyatlara katılmak”

ERGİN ATAMAN: “DEVLETİN EN ÜST DÜZEY DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİYDİ”
A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, devletin en üst düzeyden gelen desteğiyle 2016 Rio Olimpiyat Elemeleri Turnuvası’na katılma hakkı elde ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Turnuvada son topa kadar mücadele ederek, Rio’da yer almak istediklerini kaydeden Ergin Ataman’ın görüşleri şu şekilde:
“Türkiye basketbolda artık bir ekol olmuş bir ülke. Basketbol çok seviliyor ve yatırımlar yapılıyor. Son topa kadar Olimpiyat mücadelesi verecek olmamız son derece sevindirici. Elemelerde yer almamız için devletin en üst düzey desteği çok önemliydi. Tabii ki FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel’e de tüm basketbol camiası olarak teşekkür etmemiz gerekiyor.

Çünkü sonuçta biz Avrupa Şampiyonası’nda bu hakkı elde edememiştik. Turgay Demirel’in de çabalarıyla açmış olduğu 3 kontenjanın Avrupa ülkeleriyle doldurulması ve Türkiye’nin dahil edilmesi, bu şansı tanıdı. Burada tabi diğer bir önemli olay da devlet desteği dediğimiz; Cumhurbaşkanımızın bu konuyla bizzat ilgilenmesi ve Bakanımızın da yoğun destek vermesi bence lobi faaliyetinde etkili oldu.

Takım olarak da bizim için önemli olan iyi motivasyonla, en iyi kadromuzla elemelere gidip oradan Olimpiyat oynama şansını sonuna kadar zorlamak olacak. Şimdi artık kura çekimini bekleyeceğiz. Çok güçlü takımlar olacak. Ancak Türkiye de çok güçlü bir takım. Oyuncularımız artık tecrübe kazanıyorlar. Onun için biz de elemelerde iddialı olacağız.

Olimpiyatlar bir sporcunun hayalindeki en önemli spor organizasyonudur. Onun için ben gerek Türkiye’de oynayan, gerek NBA’da oynayan oyuncularımızın bu hayalini gerçekleştirmek için büyük bir özveriyle burada destek vereceklerini düşünüyorum.”

Barbaros Akkaş: “Hedefimiz Olimpiyatlara katılmak”

SİNAN GÜLER: “OLİMPİYAT ELEMELERİ’NDE YER ALMAMIZ BİZLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT” 
A Milli Takım Kaptanı Sinan Güler, Ay Yıldızlılarımızın 2016 Rio Olimpiyat Elemeleri Turnuvası’nda mücadele edecek olmasıyla ilgili bir değerlendirmede bulundu.

Haberin Devamı

Sinan Güler, açıklamasında şunları söyledi:
“2014 yılında İspanya’dan çeyrek finalle dönerken, amacımız değişen jenerasyonumuzla birlikte Türkiye’nin yerinin her zaman Dünya’da basketbol dendiği zaman akla ilk gelen ülkelerden biri haline gelebilmekti. 2015 Eurobasket’te biraz daha gençleşen kadromuzla birlikte var gücüyle mücadele etsek ve galibiyetler alsak da herkeste olimpiyat bileti alamamış olmak bir burukluk yarattı.

Açıklanan kararla birlikte, Olimpiyat Elemeleri’nde yer almamız bize yeniden kendimizi göstermemiz için bir şans oldu. Ben dahil tüm arkadaşlarım için, ‘Olimpik sporcu’ olabilme ihtimali çok heyecan verici, ayrıca Olimpiyatlar ülke basketbolunun en üst noktası ve artık burada da yerimizi almalıyız. O yüzden bu yaz varımızı yoğumuzu ortaya koyarak Rio biletini almak için çalışacağız. Taraftarlarımızın desteğiyle birlikte hedefe ulaşmak en büyük amacımız.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!