Baran: Her türlü fedakarlığı yaparız

Güncelleme Tarihi:

Baran: Her türlü fedakarlığı yaparız
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 17:55

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in fuar alanı ile ilgili ‘siz çekilin biz yapalım’ teklifini değerlendiren ATO Başkanı Gürsel Baran, “Derdimiz bir an önce fuar alanının tamamlanması. ‘Siz bırakın ben bitireceğim’ diyorsa başlayabilir. Biz her türlü fedakarlığı yapmaya da hazırız” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Akyurt’taki fuar alanı ile ilgili “Akyurt Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi, hisseleri devralsın, yoluna devam etsin ve bu işi bitirilsin” şeklindeki teklifi ile ilgili konuşan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, “Siz bırakın ben bitireceğim’ diyorsa başlayabilir. Biz her türlü fedakarlığı yapmaya da hazırız” diye konuştu. Radyo Trafik Ankara’da Elvan Palaşoğlu ve Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel’in konuğu olan Baran özetle şunları söyledi:

FUARI GÜNDEME BİZ TAŞIDIK

“Fuar alanı çok önemli gördüğümüz meselelerden biri. Ankara’daki tüccarımız, üreticimiz, sanayicimiz ürünlerini ve kendini parlatacaksa fuarlarda kendini göstermesi gerekir. Bütün üretici firmalarımızın İstanbul’a gitmelerini çok doğru bulmuyorum Ankara’da da bu işin çok rahat yapılabileceğini düşünüyorum. 4 ay önce göreve geldiğimizde kimse fuar alanından bahsetmiyordu biz bunu gündeme taşıdık, gündem oluşturduk. ATO olarak tek derdimiz Ankaralılara bunu kazandırmak. Bunu kimin yaptığı çok önemli değil. Ankara Büyükşehir Belediyesi olabilir, TOBB olabilir, biz olabiliriz herkes bunu yapmaya istekli. Ama bir yerde tıkanmış. Oraların aşılmasıyla ilgili bir gayretin içindeyiz. Biz aşılmasıyla ilgili bir gündem yarattık. İnsanlar konuşur hale geldi. Büyükşehir Belediyesi ve diğer ortakların katıldığı iki toplantımız oldu.

Haberin Devamı

KENDİSİNE DUA EDERİZ

Toplantıdan çıkan netice sonunda ortada bir proje, iki tane de görüş var. Görüşün bir tanesi projenin olduğu gibi uygulanması. Biz bu projenin biraz daha hafifletilmesi, bazı alanların gereksiz olduğunu bu kadar bedel ödemenin çok doğru olmadığını düşünüyoruz. Bir hakem gerekiyor, sayın Cumhurbaşkanımızdır bilmiyorum ama bir hakem olacak herhalde. Yakın bir süre içinde bugün başlarsak bu yıl içinde biter. 2017 olmasa bile 2018’in ortasında bu işin sonuçlanacağını düşünüyorum. Melih bey iki kere bir araya geldiğimizde, ‘Bize bıraksınlar biz yapalım’ dedi. Biz kendisi talep ettikten sonra neden bırakmayalım. Bizim derdimiz bir an önce fuar alanının tamamlanması. Siz bırakın ben bitireceğim diyorsa başlayabilir. Biz her türlü fedekarlığı yapmaya da hazırız. Kafamızdaki düşünce Ankara’nın bir an önce fuar alanına kavuşması. Kararı inanıyorum ki bir ay içerisinde netleşir. Bizim çözüm odaklı olduğumuzdan Ankaralıların şüphesi olmasın. Burayı yapmakla ilgili elimizi değil gövdemizi taşın altına koyarız. Büyükşehir Belediye Başkanımız, ‘Siz bırakın ben yapacağım’ derse hiç bir sakıncası yok. İki yıl içinde kendisi bitirsin, Ankara fuar alanını kazansın biz de kendisine dua ederiz.”

Haberin Devamı

CADDELER YAZ AYLARINDA TRAFİĞE KAPATILABİLİR

Ankara’daki alışveriş merkezleri ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Baran şunları söyledi: “Gelişmiş ülkelerde bunların (AVM) tamamı şehir dışında ve pazar günü kapalı. Bizdeki uygulamaya baktığımızda tamamı açık ve de en çok çalışan gün pazar günü. Sayıyla ilgili de düzenleme getirilmeli. Devletimizin elinde bin sanayi ve ticaret envanteri yok. Öyle olduğunda herkes her istediği yere istediği iş kolunda iş yeri açma rahatlığına sahip. Bununla ilgili çalışmalarımız var, devletin de belki vardır, bunları birleştirebiliriz. Bu işle ilgili yerel yönetimler ve odalar yetkili olabilir. AVM’lerin şehir içinde olmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Cadde mağazacılarının da AVM çalışanlarının da sıkıntılarının olduğunu biliyorum. Devletin bu işe acilen çözüm getirmesi gerektiğini düşünüyorum. Caddelerle ilgili yaz aylarında insanların aileleriyle en çok gezdikleri saatlerde trafiğe kapatılabilir. Mağazaların saatlerini ayarlayabilirsiniz, insanlar gece geç saatlere kadar oralarda olabilir. Bahçelievler 7. Cadde’de böyle bir uygulama vardı şu anda devam etmiyor. Yazın trafiğe kapatılıyordu. Tunalı’da da Kızılay’daki bazı caddelerde de olabilir. Oradaki tüccaara katkı sağlaması için halkın trafik korkusu olmadan gezebilmesi açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Uygun ortamı sağladığınızda Ankara’nın gecesi de gündüzü de var. Yazın Ankara’nın bir çok caddesinin ve sokağının cıvıl cıvıl olacağından eminim.”

Haberin Devamı

BAŞBAKAN’DAN THY’YE DİREKT UÇUŞ TALİMATI

Başbakan Binali Yıldırım’ı ziyaretlerinde Ankara’dan yurtdışına direkt uçuşları gündeme getirdikleri bilgisini de veren Baran, “Yurtdışı uçuşları epey kendisine anlattık. ‘Bu iş böyle olmayacak’ dedi. THY Genel Müdürü’nü bizim yanımızda aradı. ‘ATO burada. Bunların yurtdışı uçuşlarla ilgili bir takım istediği destinasyonlar var siz hazırlığınızı yapın bir araya gelin. Bana, biz şu şu nedenlerden dolayı biz bu işi çözemedik demeyeceksiniz. Bana, şu şu destinasyonları ekledik diyeceksiniz’ dedi. Bu bizi çok mutlu etti. Biz THY ile bir araya geleceğiz. Ankara’ya güzel haberleri vermek istiyoruz” ayrıntısını da paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!