Barajdan kutsal alana su taşıdılar

Güncelleme Tarihi:

Barajdan kutsal alana su taşıdılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 14:53

Barajdan kutsal alana su taşıdılar

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde düzenlenen Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında öğrenciler 3 bin yıllık tarihi geçmişi olan su kemerlerinden su alarak kaplarla Kral Hekatomnos Kutsal Alanı'na taşıdı.

Milas Kaymakamlığı, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Milas İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, TEMA ve AKUT Milas İlçe Temsilcilikleri, Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, Milas Güreş İhtisas Kulübü işbirliğinde ve diğer bazı sivil toplum kuruluşlarının da destekleriyle Orman Haftası ve Dünya Su Günü dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi. Dün (cuma) ilk olarak Milas Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda ilçedeki kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütü yöneticilerinin yanısıra, okul müdürleri ve öğrencilerin katılımıyla, ormanların ve suyun önemine dikkat çekilmesi amacıyla bir seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan TEMA Vakfı Bodrum Temsilcisi Haluk Ortaç, sunumunda öğrencilere doğa, orman ve suyla ilgili önemli bilgiler aktardı. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'ndeki programın ardından TEMA Vakfı Bodrum Temsilcisi Haluk Ortaç'ın katılımıyla Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Anaokulu'nda ve Özel Özge Koleji Anaokulu'nda etkinlikler düzenlenerek, okul bahçelerine fidanlar dikildi.

Dünya Su Günü nedeniyle bugün (cumartesi) saat 10.00'da Atapark'ta Milas Kaymakamı Fuat Gürel, kurum yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler 3 bin yıllık tarihi geçmişi olan su kemerlerini takip ederek, Akgedik Barajı'na kadar doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Böylesi bir etkinlikle suyun önemine dikkat çekmek isteyen katılımcılar, daha önce bu bölgeden çıkan ve su kemerleri ile Milas'a ulaştırılan suyu, bu kez yanlarında getirdikleri kaplara koyarak, Uzunyuva olarak bilinen Kral Hekatomnos Kutsal Alanı'na taşıdı.

Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (DHA)

Fotoğraf

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!