Barack Obama ile hayali ropörtaj yaptı, ortadan kayboldu

Güncelleme Tarihi:

Barack Obama ile hayali ropörtaj yaptı, ortadan kayboldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2007 00:00

Fransa'daki Uluslararası Politika dergisinin Temmuz sayısında, 2008 yılında ABD'de yapılacak başkanlık seçiminde aday olması beklenen Demokrat Barack Obama ile hayali bir röportajın yayımlandığı ortaya çıktı.

Dergi yönetimi, röportajın kendilerine ABD'den sürekli haber ve yorum gönderen Alexis Debat tarafından gönderildiğini, kendisine güvendikleri için röportajı yayımlamakta tereddüt etmediklerini açıkladı.

Derginin yazı işleri müdürü, Alexis Debat'ı istihbarat ve terör uzmanı olarak tanıdıklarını ve son beş yılda önemli Amerikalı şahsiyetlerle yaptığı röportajlara sayfalarında düzenli yer verdiklerini söyledi.

Obama'nın yakın çevresinden bir kişinin röportajdan şüphelenmesi ve yine kendilerine ABD'de çalışan bir gazetecinin durumu bildirmesi üzerine gerçeğin ortaya çıktığını belirten yazı işleri müdürü, okuyuculardan özür diledi.

Yazı işleri müdürü, söz konusu röportajı internet sitesinden çektiklerini, tüm çabalara karşın Debat'a ulaşamadıklarını sözlerine ekledi.

Patrick Wajsman tarafından çıkarılan Uluslararası Politika, kendi alanında Fransızca yayınlar arasında en önemli ve güvenilir dergilerden biri olarak biliniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!