Bar kuşu değilim

Güncelleme Tarihi:

Bar kuşu değilim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hürriyet’e konuşan Beşiktaş'ın genç yıldızı Nihat, söylentilere cevap verdi...

'Fakir bir ailenin çocuğuyum' diyen milli oyuncu şöyle konuştu: ‘‘Benim bu yaşta kızla, barla işim olmaz. Nereden geldiğimi biliyorum. Geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyorum. Nouma ise bizim turbomuz’’ dedi.

BABA OLMAK İSTİYORUM

Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Nihat Kahveci, dün Fulya Tesisleri'nde tedavi olduktan sonra siyah beyazlı takımın bir zamanlar sembol futbolcusu olan Baba Hakkı ile karşılaştı. Babasından methini duyduğunu Baba Hakkı'yı karşısında gören Nihat, ‘‘Ben de hep sizin gibi olmak istiyorum. Bir fırın ekmek yemek değil, çok çalışmak gerektiğini biliyorum. Ben de sizin gibi Beşiktaş'ta Baba kalmak istiyorum’’ dedi.

RECEP'TEN NASİHAT

Beşiktaş'tan bir türlü kopamayan Baba Recep ise 20 yaşındaki genç futbolcuyu yanına alarak başladı nasihat etmeye: ‘‘Sen geleceğin yıldızı olacaksın. Sen Beşiktaş'ın sembolü olacaksın. Şunu unutma, futbolcu sakatlanmaz. Her maçta ayağı da kopsa oynar. Senden bunu bekliyorum’’

ÇOK YORGUN DÜŞTÜK

Nihat ise ‘‘Sezon başından bu yana oynadığımız maç sayısını hatırlamıyorum. Hem Beşiktaş, hem Milli Takım maçlarından yorgun düştük. Bu nedenle yüklenmeler oluyor. Sakatlığımız nüksediyor. Ben ateşler içinde maç oynadığımı biliyorum. Sizlerin de başınızdan akan kanlara rağmen ettiğiniz mücadeleleri babamdan duyuyorum. Hiç merak etme Baba Recep, senin bana olan güvenin ve nasihatın, doping oldu’’ diyerek eline öptü.

İLK YARI KÖTÜYDÜK

Daha sonra Nihat ile birlikte Beşiktaş'ın turistik semti Dolmabahçe'de bu sezonu ve Şampiyonlar Ligi'ni konuştuk. İşte Nihat'ın anlattıkları: ‘‘Geçen yıl ligin ilk yarısında çok kötü oynadık. Ama ikinci yarıda takım rayına oturdu ve düzeldik. Bu sezon başında takımda büyük bir revizyon oldu. Takımın yarısı değişti. Ben kendimi kesinlikle formsuz bulmuyorum. Teknik direktörümüz Scala'nın verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorum. Kötü olsam sanırım Scala bana formayı vermez.

KIZLARLA İŞİM YOK

Benim bu yaşta kızla, barla işim olmaz. Ben fakir bir ailenin çocuğuyum. Evimiz ve barkımımız yoktu. Nereden geldiğimi çok iyi biliyorum. Önce ailemi, sonra kendimi düşünüyorum. Emin adımlarla geleceğe doğru ilerliyorum. Beni bugüne kadar herhangi bir kızla ya da barda gezen görmemiştir. Bu tür şeylerde işim olmaz. Ben daha yükseğe, daha ileriye gitmek istiyorum. Bu söylentilere de ‘‘Lailahe İllallah’’ diyorum.

SHEVCHENKO BULDOZER

Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olamamamızın nedeni takımın genç ve yeni oluşundan kaynaklanıyor. Şampiyonlar Ligi'ndeki en iyi maçımızı İstanbul'daki Barcelona karşısında oynadık. İspanya'da ise bizi kuşattılar. Şampiyonlar Ligi'nde en beğendiğim takım Milan, en beğendiğim futbolcu ise Shevchenko. Adam buldozer gibi.

SORUNLAR YAŞADIK

Oynadığımız takımlar da dünya markası Bu nedenle büyük sorunlar yaşadık. Ama hatalarımız bize ders oldu. Bundan böyle gelecek yılı düşüneceğiz. İddia ediyorum bu kadro Avrupa'da parmakla gösterilecek. Çünkü Türkiye'nin en iyi yerli oyuncularına sahibiz.

NOUMA SÜPER BİR İNSAN

Nouma hem kişilik olarak, hem de oyuncu olarak süper bir insan. Bu kadar popüler, bu kadar teknik bir adam, bu kadar mütevazi olamaz. Kaybetmeye karşı tahammülü yok. Her zaman kazanmaya endekslenmiş bir oyuncu. Bize de her maçta örnek oluyor, ateşliyor. Nouma bizim turbomuz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!