Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Banyoyu yeniden keşfedeceksiniz

Markanın adı VitrA olunca, yeniliklere alışmak hiç de zor olmuyor.

Geçen sene Ross Lovegrove tarafından tasarlanan İstanbul koleksiyonu fırtınalar koparmıştı, bu seneki ISH Frankfurt Fuarı’nda gördük ki, yeni koleksiyonlarıyla uluslararası şöhretini daha da artırmaya kararlı. Matteo Thun, Noa Design ve Pilots Design imzalı yeni banyo serileri, yine çok iddialı, yine çok etkileyici. Söz, ürünleriyle 5 kıtada 75'ten fazla ülkeye ulaşan VitrA’nın!

eramik sağlık gereçleri, banyo mobilyaları, akrilik banyo küvetleri, banyo armatürleri, seramik karolar... Çağdaş banyonun tüm ihtiyaçları, ülkemizde en yüksek kalite standartlarında üretiliyor. Bu sektörde adını duyuran en önemli markalardan biri olan VitrA, mükemmel konfor ve fark edilir bir tarz elde etmek üzere tasarlayıp ürettiği koleksiyonları her geçen sene daha da genişletiyor.

Bu anlamda yaptığı ilk önemli çalışma Defne Koz tasarımı Calm ve Sense fayans serileriydi. Koz, bu serilerle Red Dot ve Wallpaper dergisi en iyi banyo ödüllerini aldı. Milano’da yaşayan Türk endüstriyel tasarımcı İnci Mutlu ise, yüceltilmiş ortamlar yaratmak için benimsediği akıcı, cesur tarzıyla Juno, Softcube ve PiuDue banyo koleksiyonlarını yarattı.

Bu çalışmaların ardından, geçen sene 21. yüzyılın tasarım dehaları arasında gösterilen Ross Lovegrove ile çok ses getiren bir işbirliği yaptı. Markanın komple banyo çözümleri sunma konusundaki becerisinin, sofistike teknoloji ve malzeme kullanma yeteneğiyle birleşiminden doğan yeni koleksiyonun dünya lansmanı Londra'da gerçekleştirildi. Ross Lovegrove tarafından tasarlanan ve "İstanbul" adı verilen bu özel koleksiyon için 100'ü aşkın ürün geliştirilmişti. Osmanlı geometrisini ve hat sanatını inceleyerek bunları hem grafiksel hem akışkan olabilen, organik ve yüksek duyarlılığa sahip sanatlar olarak değerlendiren Ross Lovegrove, bu iki boyutlu uygulamaları tasarıma dönüştürerek baskılı ürünler için yüzey desenleri, desenli paneller ve bölmeler yaratmış ve böylelikle doğan İstanbul koleksiyonu uluslararası platformda büyük ilgi çekmişti. Türk banyo kültürünün teknolojik ve modern yorumu olarak tanımlanan bu koleksiyon, VitrA’nın global marka imajını kuvvetlendirdiği kadar, Türkiye'nin uluslararası imajına da katkıda bulundu.

Gelelim 2007’ye. Mart ayında Frankfurt’ta düzenlenen ISH fuarında yeni koleksiyonlarını sergileyen VitrA, boş durmadığını ve hız kesmeyeceğini de ilan etmiş oldu. Yeni sürprizlerden ilki, tasarımcılarına İtalyan mimar Matteo Thun gibi uluslararası bir ismi daha eklemesiydi. Matteo Thun, Water Jewels adını verdiği serisiyle seramiğin yanı sıra, ahşap, cam, taş, mermer gibi malzemeleri VitrA banyolarına taşıyor. Ross Lovegrove ise yeni koleksiyonu MOD ile banyolarda alçakgönüllü bir çizgi oluşturuyor. Malzeme kullanımının en aza indirildiği ve su tüketiminin kontrol altına alındığı MOD, küresel ısınmanın had safhaya ulaştığı şu günlerde belki de amaca hizmet eden en önemli tasarımlardan. VitrA için bugüne kadar pek çok koleksiyon yaratan Alman tasarım stüdyosu Noa Design ise işlevsellik ve teknolojiyi bir araya getiren HighQ+ ile 2007 koleksiyonları

VitrA’nın 2007 yenilikleri

7 Ross Lovegrove tasarımı MOD koleksiyonu

7 Matteo Thun’un Water Jewels adını verdiği serisi

7 Alman tasarım stüdyosu Noa Design tarafından yaratılan HighQ+ ve S 50 serileri

7 Pilots Design tasarımı SEM (Smart Electronic Mixer) adlı akıllı armatür

Bahçeniz de trendlere uysun!

İCA Home&Garden iç ve dış mekanlarda tam istediğiniz gibi sıcak, kişiye özel, rahat bir gerçeklik sunmayı hedefliyor. Getirdiği ithal markaların yanı sıra, bahçe mobilyası deneyiminin tamamen yeniden keşfi olan 2007’nin yükselen trendi "vintage mobilyaları" mutlaka görün derim.

Tel: (0216) 471 31 31.


100 bin ürünün 1’i

100 bin farklı üründen oluşan geniş ürün yelpazesi ile çok farklı çözümleri tek elden sunan Hafele, bu kez cam mozaikleriyle iddialı. İnsana ve doğaya saygı ilkesiyle üretilen bu rengarenk mozaikler bahar başlangıcında yenilenmesi planlanan mutfak ve banyolar için dikkat çekici bir fon oluşturabilirler.

Tel: (0216) 528 59 00.

Farklı birleştirmeler

Farklı malzemeleri ve stilleri özgürce yan yana kullanmaktan, birleştirmekten korkmayın. Örneğin bu sene listebaşı olanlar cilasız ham ahşap ve ayna mobilyalar ile hiç umulmadık bir etki yakalayabilirsiniz. Hem doğal, hem lüks!
Yazarın Tüm Yazıları