Banvit'in Avrupa hedefi "final four"

Güncelleme Tarihi:

Banvitin Avrupa hedefi final four
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2014 13:32

Haberin Devamı

BALIKESİR (AA) - Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Banvit'in Kulüp Başkanı Özkan Kılıç, "Avrupa’da ilk 4’e girerek final four olmak istiyoruz. Bu, bizim için büyük bir başarı olacaktır" dedi.

Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en üst düzey basketbol liginde mücadele ederken Avrupa kupalarında da sürekli yer alan nadir takımlardan olduklarını söyledi.

Türkiye Basketbol Ligi'ne yükseldikleri sezon yurt içinde küme düştüklerini hatırlatan Kılıç, "En iyi geldiğimiz yer, ilk 32 oldu. Bu seneki hedefimiz takım olarak Avrupa ligidir. Banvit Basketbol Kulübü olarak Avrupa’da iş yapmak istiyoruz. Avrupa’da ilk 4’e girerek final four olmak istiyoruz. Bu, bizim için büyük bir başarı olacaktır" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Kılıç, Bandırma’da spor salonu sıkıntısı yaşandığına dikkati çekti.

Kulüp başkanlığı görevini 20 yıldır sürdürdüğü bilgisini veren Kılıç, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar şehre spor salonu kazandırılacağı konusunda çok şey söylendi. Görüldü ki bugüne kadar bunların hiçbiri gerçekleşmedi. Artık Gençlik ve Spor Bakanlığıyla organize olarak bu işi resmi hale getirmenin zamanı gelmiştir. Banvit, lig ve Avrupa Kupası maçlarını 2 bin kişilik Kara Ali Acar Spor Salonu'nda oynuyor ancak bu salon yetersiz kalıyor. Devletin ve Banvit’in de desteğiyle acilen ilçeye 7 bin 500 kişilik salon kazandırılmalıdır. Bilseydik bundan 15 sene önce Kara Ali Acar Spor Salonu'nu bakanlıktan kiralamazdık. Buraya yaptığımız masrafla iki salon yapabilirdik. Bu durum 140 bin nüfusa sahip Bandırma’ya yakışmıyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!