Banvit, Türkleri sevindirdi

Güncelleme Tarihi:

Banvit, Türkleri sevindirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2016 11:16

Şampiyonlar Ligi grup eleme maçında deplasmanda Frankfurt’a fark atan Banvit, Türkleri sevindirdi. Karşılaşmada Banvit için tek yürek olan Avrupalı Türkler, “Bize her yer Banvit” dedi

Haberin Devamı

FIBA Şampiyonlar Ligi A Grubu’ nda Türkiye temsilcisi Banvit Bandırma, deplasmanda Frankfurt’u 70 – 86 mağlup etti. Fraport Arena’da yaklaşık bin 500 seyircinin izlediği karşılaşmada Banvit, ilk saniyelerden itibaren skoru önde götürdü. Ancak Bandırma ekibi ilk iki çeyrekte yaptığı basit hatalar sayı üstünlüğünü koruyamadı. İlk çeyrek 17 – 18, ikinci çeyrek ise 35 – 35 sonuçlandı. Üçüncü çeyrekte katı defansıyla ev sahibini potaya yaklaştırmayan Tūrk ekibi, özellikle Jordan Theodore’nin etkili oyunuyla da 8 sayıya karşı 27 sayı buldu. Son çeyrekte farkı korumayı amaçlayan konuk Banvit, maçtan 70 – 86 galip ayrılmasını bildi. Karşılaşmada Jordan Theodore eski takımına karşı 25 sayı ve 6 asistle öne çıkarken Chappell 17 ve Orelik de 16 sayı ile galibiyette etkili olan isimler oldu.

Haberin Devamı

BAŞKONSOLOS DA MAÇI İZLEDİ

Karşılaşmayı Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik’in de aralarında olduğu yaklaşık 300 Türk basketbolsever izledi. Başkonsolos Çelik, “Türk Alman dostluğu ve iyi olan kazansın” dedi. Karşılaşmada ay yıldızlı bayrakla yer alan Avrupalı Türkler, Banvit için tek yürek oldu. Galatasaraylı taraftar davulunu maç boyunca çalarken Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaşlılar da Banvit için hiç susmadı. Maçta bir grup Bandırmalı da, “Bize her yer Banvit” dedi.

ÖNEMLİ OLAN KAZANMAK

Türk ekibinin Coachu Sasa  Filipovski, maçın başında çok basit hatalar yaparak Frankfurt karşısında zorlandıklarını söyledi. Üçüncü çeyrekte iyi defans yapıp ilerde de sayı bulduklarını kaydeden Slovenyalı teknik adam, “Fakat önemli olan kazanmaktı. Bu maçta bir başka önemli olan da neleri yapabileceğimizi görmekti. İki galibiyetle Şampiyonlar Ligi’ne iyi bir başlangıç yaptık. Gruptan çıkabileceğimize inanıyoruz” dedi.
Geçen sezon Frankfurt’ta oynayan Jordan Theodore ise ilk dakikalarda karışık duygular içinde olduğunu bu nedenle çok hata yaptığını itiraf etti. Daha sona maça odaklanıp istediği oyunu sergilemeye başladığını kaydeden Theodore, “İstediğimiz sonucu aldığımız için mutluyuz” diye konuştu.
Banvit, Şampiyonlar Ligi  2 Kasım’da evinde oynayacağı üçüncü grup eleme maçında CEZ Nymburk’u konuk edecek. Fraport Skyliners ise deplasmanda Sloven Halios ile karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!