Devlerin e-posta güvenlikçisi

Güncelleme Tarihi:

Devlerin e-posta güvenlikçisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2016 22:50

AYHAN Bamyacı’nın 2001’de kurduğu Platin Bilişim, bankacılık, telekomünikasyon, sanayi ve perakendeden 500’ye yakın şirkete ‘Veri koruma, e-mail arşivleme, Log yönetimi (SIEM), BT güvenlik sistemleri’ konularında hizmet veriyor.

Haberin Devamı

TÜRK girişimcileri, bilişim teknolojileri ve yazılım sektöründe de küresel rekabette iddialı konuma yükseliyor. Kayserili Ayhan Bamyacı’nın 2001’de kurduğu ve Eşi Pınar hanımın desteği ile büyüttüğü Platin Bilişim; bankacılık, telekomünikasyon, perakende, havayolu şirketleri, holdingler ve büyük sanayi şirketlerinden 500’e yakın müşteriye hizmet veriyor. Şirket; uzmanlaştığı “Veri koruma, email arşivleme, Log yönetimi (SIEM), BT güvenlik sistemleri”  konularında bazı yabancı telekom şirketleriyle, Avrupa’nın en büyük havayolu şirketi için de 3 yıldır sistem güvenliği sağlıyor.  2015’i 8.5 milyon dolar ciroyla tamamladıklarını söyleyen Ayhan Bamyacı, bu yıl 11 milyon dolar ciro hedefi koyduklarını belirtiyor ve şöyle anlatıyor öyküsünü:

GURBETÇİ ÇOCUĞU

Haberin Devamı

“Kayseriliyiz. Babam işçiydi ve 1966’da Almanya’ya işçi olarak gitmiş. Ben de 1968’de Almanya’da doğdum. Babam; Kuzey Almanya’da bir çelik fabrikasında tornacı olarak çalıştı. Biz büyümeye başlayınca, milliyetimizden dinimizden koparız endişesiyle ben 8 yaşımdayken Kayseri’ye dönüş yaptık. Babam da Kayseri Şeker’de işçi olarak devam etti. Emekliliğinden sonra da beni okutmak için taksi şoförlüğü yaptı. Kayseri’ye döndüğümüzde ilkokul üçüncü sınıfa başlamıştım ve Türkçe’yi zor konuşuyordum, sonradan durum toparladım. Aile olarak durumumuz çok parlak değildi ve okumaya, bilgisayar mühendisi olmaya karar verdim.

İTÜ’DE BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ

1985’te  İTÜ’ye girdim ve İstanbul’a geldim. İlk iki yıl çok zor geçti. Sonra, bir firmada 1987’de part time programcı olarak iş hayatına başladım. Okul bitti askerlik derken dönüşte de bir Fransız bankasında işe başladım. Orada yöneticiliğe kadar yükseldim. 1995’e kadar orada çalıştım. Sonra, Ali Coşkun Bey İhlas Finans’ı kuruyordu ki beni de kurucu bilgi işlem müdürü olarak transfer etti. 2000 yılına kadar orada çalıştım. Sonra, 1 yıl kadar da bir başka firmada çalıştım ve artık girişimci olmaya karar verdim. Platin’i kurdum.

ORTAKLA YÜRÜMEDİ SİL BAŞTAN

ilk girişimcilik deneyimimde bir ortağım vardı. Veri depolama sistemleri satmak ve kurmak için yola çıkmıştık. Turkcell’e iş yapabildik ama sonra başka bir iş olmadı ve ortaklık da iyi gitmedi. Böylece ilk girişimcilik macerama ara verdim ve 2002’de fiilen şirketi durdurup profesyonel hayata döndüm. Bu defa bir yazılım firmasında 5 yıl profesyonel çalıştım ama oradaki kazancımla  sermaye biriktirme imkanım da oldu. 2007 Mayıs ayında tekrar girişimcilik hayatına dönüş yaptım. Eşim Pınar Hanım pek istemedi ama birkaç ay sonra o da şirkete geldi ve birlikte yürüdük. İkimiz birbirimizi tamamladık. Bu arada ikimiz de ‘işletme’ master’ı yapmıştık. İkinci başlangıçta da 2010 yılına kadar bir ortağımız oldu. Sonra eşimle başbaşa kaldık ve tam bir aile şirketi olarak yola devam ettik. Şu anda 40 kişilik istihdamımız var. 2015’i 8.5 milyon dolar ciroyla kapadık.

Haberin Devamı

IBM İLE YOLUMUZ AÇILDI

Eskiden sadece yedekleme yapıyorduk şimdi arşivleme ve veri güvenliğinde de çok iyi durumdayız. IBM’in sadece güvenlik tarafında 50 civarında ürün var. İki yıl öncesine kadar KOBİ’lere çalışıyorduk, büyük firmalara giremiyorduk. IBM ile çalışmaya başlayınca büyük şirketlere de girdik şu anda iş yapamadığımız büyük frima yok gibi. Ciromuzun büyük bölümünü büyük firmalardan elde ediyoruz. Bankalardan, büyük sanayicilere, perakende zincirlerine, e-ticaret şirketlerine kadar  500’e yakın şirkete hizmet veriyoruz.”

Avrupalı dev şaşırdı sözleşmeye bağladı

PLATİN Bilişim Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bamyacı, Avrupa’nın en büyük havayolu şirketlerinden birinin, yaşadığı ciddi bir güvenlik krizi nedeniyle kendilerinden yardım istediğini ve kısa sürede krizi çözdüklerini belirterek, “Çok şaşırdılar. Sonra bizi ihaleye davet ettiler ve katılıp o işi de aldık. Ardından yeni taleplerle geldiler. İki yıldır onlara önemli hizmetler veriyoruz. Yine yabancı bir bir telekom şirketine üç yıldır hizmet veriyoruz. Yurt dışı iylerimiz henüz küçük ama çok hızlı büyüme patinsiyeli var. IBM de bizim alanlarımızla ilgili küresel bazda 20 partner seçecek ki biz de bu konuda adayız. IBM ile zaten lig atladık. O bizim teknoloji tedarikçimiz, biz ise uygulamacıyız ama sadece uygulamacı da değiliz. Ara yazılımları biz geliştiriyoruz, entegrasyonda ciddi katma değer üretiyoruz” diyor. 

BAKMADAN GEÇME!