Bankaların korkulu rüyası Duran Çakallar yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Bankaların korkulu rüyası Duran Çakallar yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 16:14

HAZIRLADIĞI sahte kimliklerle başkaları üzerine kredi çeken “Binbir surat” lakaplı Duran Çakallar’ın (39) firar ettiği ortaya çıktı. Çakallar, açık cezaevine bir daha dönmeyince hakkında yakalama kararı çıkarıldı ve yakalanarak kapalı cezaevine konuldu. Çakallar’ın firar ettiği bilgisini, avukatı ise duruşma esnasında öğrendi. Çakallar, başka kişiler adına birçok bankadan çektiği krediler ve çıkarttığı kredi kartları nedeni ile 5 yıl önce tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

Piyasadaki namı ile "Binbir Surat" lakaplı Duran Çakallar, sahte kimlik oluşturma konusunda profesyonelmiş bir isim. Kimlik bilgilerine ulaştığı çok sayıda kişi

Bankaların korkulu rüyası Duran Çakallar yakalandı

adına kimlik hazırladı. Bu kimliklerle kredi çeken, kimi zaman da kredi kartı alan Çakallar, bankaya her gidişinde farklı bir kıyafet ve farklı bir saç modeli ile gitti.

HER İŞLEM SONRASI ADRES DEĞİŞTİRDİ
Çakallar, başkası adına çektiği her kredi sonrası, yakalanmamak için, adresini değiştirdi. Birçok kez de yakalandığında, yeğeni Duran R.’nin ismini vererek olay ile ilgisinin olmadığını anlattı.

300 BİN TL DAHA ÇEKECEKTİ
Ancak İstanbul Mali Polisi 5 yıl kadar önce, yapılan bir şikayet sonrası Çakallar’ı mercek altına aldı ve taşınmak üzere olduğu bir anda yakaladı. Çakallar tutuklanarak ceza evine konuldu. Çakallar, yakalandığı sırada başkaları adına 300 bin TL daha kredi çekme hazırlığındaydı.

Bankaların korkulu rüyası Duran Çakallar yakalandı

Duran Çakallar'ın firar olayı geçen 29 Mart'taki duruşma tutanağına böyle yansıdı.

Haberin Devamı

AVUKATI DA DURUŞMADA ÖĞRENDİ!
Çakallar ile ilgili “firar” olayı ise duruşma esnasında ortaya çıktı. Hâkim, duruşma öncesi Çakallar’ın izinli çıktığı ceza evine bir daha dönmediği bilgisini paylaştı. Çakallar’ın avukatı da duruşma esnasında bu durumdan haberdar oldu. Edinilen bilgilere göre, Silivri Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda tutulan Çakallar, bir haftalık özel izinle çıktı; ancak bir daha dönmedi. Firari konuma gelen Çakallar hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Çakallar, kimlik kontrolü sırasında yakalanarak tekrar cezaevine konuldu. Çakallar'ın halen Silivri 1 Nolu Kapalı Cezaevi'nde tutulduğu öğrenildi. 

Haberin Devamı

ÇOK SAYIDA DOSYASI VAR

Duran Çakallar hakkında açılmış çok sayıda dosya bulunduğunu belirten alacaklı bankalardan birinin avukatı Dağıstan Sincar "Müşteki olduğumuz iki ayrı devam eden, 10'u Yargıtay'da biri ise Bölge Adliye Mahkemesi'nde olmak üzere çok sayıda dosyası var. Duran Çakallar, bu dosyalarda 'sahtecilik' ve 'dolandırıcılık' yapmakla suçlanıyor. Uyguladığı yöntem ile çok sayıda kişinin de mağdur olmasına yol açtı. İnsanlar, hiç haberleri yokken üzerlerine kredi çekildi. Firarı sonrası yeniden yakalanması önemli. Yasadışı yollarla elde ettiklerini harcayacak zamanı da imkanı da olmayacak. Herkesin kişisel bilgilerine sahip çıkması, resmi kurumlar dışında paylaşmaması konusunda dikkatli olması gerekir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!