Bankalar sicil affı için arzulu

Güncelleme Tarihi:

Bankalar sicil affı için arzulu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2017 20:34

MALİYE Bakanı Naci Ağbal, kamuoyunda merakla beklenen sicil affının uygulamasına ilişkin en önemli tartışmaya yanıt verdi.

Haberin Devamı

 Ağbal, düzenlemenin borcunu ödeyen ya da yapılandıranlara doğrudan af getirmediği, sadece af yolunu açtığı değerlendirmeleri için, “Bankalarımız uygulamakta arzulu, istekli, kolaylaştırıcı şekilde uygulanacağına inanıyoruz” açıklamasını yaptı. Ağbal, sicil affı düzenlemesini de içeren torba tasarının Meclis Genel Kurulu’nda önceki akşamki görüşmelerinde “Bu konuda gereken hukuki düzenlemenin çerçevesini oluşturmuş oluyoruz. Vatandaşlarımız da burada belirlenmiş olan kural ve kaidelere uymaları halinde bu düzenlemelerden yararlanacaklar. Hep beraber bu uygulamayı takip edeceğiz” dedi. Uluslararası normlara, kaidelere, bankacılık sisteminin genel prensiplerine, risk esaslı bankacılık yöntemlerine de mutlaka dikkat edilmesi gerektiğini belirten Ağbal, şöyle konuştu: “Bu düzenleme yapılırken bankalarımız son derece olumlu, son derece yapıcı, hayata geçirilmesi halinde uygulamak konusunda istekli olduklarını ifade etmişlerdir. Bu konuda bankalarımızla, Türkiye Bankalar Birliğiyle birlikte bu düzenleme konusunda ortak bir çalışma yapıldı.”

Öte yandan düzenlemenin mimarı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın rakamlarına göre, 12 Aralık 2016 itibariyle halen ödenmemiş çeki olan 566 bin 116 kişi, 31 Ekim itibariyle kredi kartı nedeniyle yasal takip borcu bulunan 2 milyon 233 bin 188 kişi sicil affından yararlanabilecek. Aynı şekilde 31 Ekim 2016 itibariyle tüketici kredileri ve diğer kredilerden yasal takip borcu bulunan 1 milyon 729 bin 846 kişi ve yine ticari kredilerden yasal takip borcu bulunan 533 bin 379 şahıs şirketi ve 99 bin 928 sermaye şirketi de kapsama girecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!