Bankalar ’bayram kredisi’ yarışına girdi, faiz 1’e indi

RAMAZAN ayında market alışverişlerini kendi kredi kartlarına kaydırmak için bir çok promosyon uygulamasını başlatan bankalar, Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte, rekabeti tüketici kredilerine kaydı.

Başta kamu olmak üzere, bir çok banka, "Bayrama özel ihtiyaç kredisi" kampanyalarını uygulamaya koyarak, faiz indirme ve komisyonları üstlenme yarışına girdi. Bu da tüketici kredilerinde yüzde 1.89’u bulan faiz oranlarının yüzde 1’e kadar gerilemesine yol açtı.

EN DÜŞÜĞÜ TEB’DE: Arkadaşımız Mehtap Özcan’ın yaptığı araştırmaya göre, bayrama özel ihtiyaç kredilerinde en düşük faizi yüzde 1’le TEB uygularken, Halkbank da 3 bin YTL’ye kadar olan kredi taleplerinde yüzde 1.25 faiz uygulamaya başladı. Finansbank, 0.10 puanlık faiz indiriminin yanı sıra komisyonları ve dosya masraflarını da üstlenme yoluna gidiyor. Şeker Bayramı nedeniyle özel kampanya düzenleyen bankalar arasında Ziraat, Akbank, Garanti, İş ve Vakıfbank ve Şekerbank’ın yanı sıra, Yapı Kredi, Oyak, Anadolubank ve Tekstilbank da yer alıyor.

Hangi banka, ’bayram kredisi’nde ne yapıyor

ZİRAAT: 24 Eylül ve 11 Ekim arasında geçerli olmak üzere, "Bayrama Özel İhtiyaç Kredisi" adı altında yeni bir kampanya düzenledi. Bu kampanya kapsamında tüketicilerine 12 aya kadar, aylık yüzde 1.30 faiz oranıyla kredi kullandırılıyor. Kredi, 10 bin YTL’ye kadar olan talepleri kapsıyor.

İŞ BANKASI: Geleneksel bayram kredisi adıyla uygulamaya konulan kampanyada aylık faiz yüzde 1.35’e çekildi. 11 Ekim Perşembe gününe kadar geçerli olan bu faizler, 10 ay vadeli 5 bin YTL’lik kredileri kapsıyor.

VAKIFBANK: Kefilsiz bayram kredisi adıyla başlatılan yeni uygulamada müşterilere 7 bin 500 YTL’ye kadar kredi kullanma imkanı sağlanıyor. 12 ay vadeli bu kredinin faiz oranı da yüzde 1.30.

HALKBANK: Bayram ihtiyaçları için geleneksel hale getirilen "Erken gelen bayram kredisi" uygulaması, 11 Ekim 2007 Arife gününe kadar sürecek. Yüzde 1.39 faiz oranıyla açılan bu kredi 12 ay vade ve 10 bin YTL’ye kadar olan talepleri içeriyor. 6 ay vadeli 3 bin YTL’lik kredilerde ise faiz yüzde 1.25’e kadar düşüyor.

OYAKBANK: Bayram nedeniyle 3 bin ile 5 bin YTL arasında değişen kredi taleplerine özel faiz oranı uygulanıyor. 12 ay vadeli yüzde 1.33 faizli bu kredi için kefil de istenmiyor. 65 YTL’si dosya, 135 YTL’si de komisyon olmak üzere toplam 200 YTL masraf alınıyor.

ANADOLUBANK: Sabit faizli ve 18 aya kadar vade seçenekleri bulunan "Anadolubank Bayram Kredisi"nde, 10 bin YTL’ye kadar olan bireysel kredilere yüzde 1.69 faiz oranı uygulanıyor.

FİNANSBANK: Bayrama özel kredi uygulamasında dosya masrafı almayan banka, 60 aya kadar varan vade seçeneği sunuyor. Kredi miktarında herhangi bir sınırlama getirmeyen banka, yüzde 1.89 olan faiz oranını da yüzde 1.79 olarak uyguluyor.

TEKSTİLBANK: Bireysel kredilerde uyguladığı faiz oranını bayram nedeniyle yüzde 1.49’a çekti.

AKBANK: Banka, Ramazan Bayramı nedeniyle breysel kredi faiz oranlarını yüzde 1.29’a çekti. 36 aya varan vadeleri kapsayan bu kredi, 10 bin YTL’ye kadar olan talepleri içeriyor.

GARANTİ: 5 bin YTL’ye kadar olan bireysel kredi taleplerine yüzde 1.34 faiz oranı uyguluyor. Bankanın bu uygulaması, 10 bin YTL’ye kadar olan talepleri kapsıyor.

YAPI KREDİ: 10 bin YTL’ye kadar olan 48 ay vadeli kredi taleplerine, yüzde 1.59 faiz uyguluyor.

ŞEKERBANK: Yüzde 1,25 faiz oranıyla 5 bin YTL’ye kadar yapılacak krediler için 3 - 6 ay vadeyle bayrama özel ihtiyaç kredisi imkanı sağlıyor. Bu kampanya ekim sonuna kadar geçerli olurken kampanyaya katılanlar için de Hayat Sigortası hediye ediliyor.

TEB: Bayrama özel ekim sonuna kadar bireysel kredi faiz oranlarını yüzde 1’e indirdi. 5 bin YTL’ye varan kredi imkanı sağlayan banka, 12 ay vade seçeneği sunuyor.
Yazarın Tüm Yazıları