Banka müdürünün öldürüldüğü olayda, güvenlikçi kapıyı kilitleyip kaçmış

Güncelleme Tarihi:

Banka müdürünün öldürüldüğü olayda, güvenlikçi kapıyı kilitleyip kaçmış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 10:58

KAYSERİ’nin Develi İlçesi’nde, boşanma davası açan eşinin temizlik görevlisi olarak çalıştığı banka şubesine giderek, tartıştığı Şube Müdürü 32 yaşındaki Recep Taştan’ı öldüren Nurettin Yürek’le ilgili soruşturma sürüyor. Olay öncesi banka güvenlik görevlisi Serkan K.’nın, kendisini pompalı tüfekle tehdit eden şüpheliye silahını teslim ettikten sonra, 24 çalışanı rehin bırakarak şubenin kapısını kilitleyip kaçtığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Develi Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 7 Kasım Pazartesi günü akşam saatlerinde meydana gelen olayda, hırsızlık ve yağma gibi suçlardan 17 ayrı dosyası bulunan ve bir süre önce çıkarılan KHK ile cezaevinden tahliye edilen Nurettin Yürek, kendisi aleyhine boşanma davası açan eşi Asiye Yürek’in temizlik görevlisi olarak çalıştığı  bankaya geldi. Elindeki pompalı tüfekle banka görevlilerini ve içeride bulunan müşterileri tehdit eden Nurettin Yürek, güvenlik görevlisi Serkan K.yı da tehdit ederek silahını aldı. Banka şube Müdürü Recep Taştan, iddiaya göre eşinin işten çıkarılmasını isteyen şüpheliyle tartıştı. Yürek, elindeki tüfekle ateş ederek Müdür Taştan’ı vurdu. Taştan olay yerinde yaşamını yitirdi. Şubeye gelen polis ekiplerine direnen Nurettin Yürek, polislerce açılan ateşle yaralandı ve kaldırıldığı hastanede öldü. Olaya müdahale eden ekipte bulunan ve çıkan çatışmada şüpheliyi vurduğu belirtilen polis memuru, bir başka görevle Kayseri Emniyet Müdürlüğü emrine alındı.

Haberin Devamı

Savcılığın olayla ilgili iddianameyi hazırladığı ve önümüzdeki günlerde mahkemeye sunacağı belirtildi.

GÜVENLİKÇİ KAPIYI KİLİTLEYİP KAÇMIŞ

Olayla ilgili banka Genel Müdürlüğü tarafından da idari soruşturma açıldı. Banka şubesinin güvenlik görevlisi Serkan K.’nın, mesai bitimine az bir süre kala gelerek kendisini pompalı tüfekle tehdit eden Nurettin Yürek’e silahını teslim ettikten sonra, 24 çalışanını rehin bırakarak bankanın kapısını kilitleyip kaçtığı ileri sürüldü. Olaydan sonra güvenlik görevilisinin işine son verildiği belirtildi.

TAŞTAN’IN YAKINLARI TEPKİLİ

Şube baskınında yaşamını yitiren Recep Taştan’ın 8 yıllık bankacı olduğu ve Develi’de yaklaşık 2 aydır müdürlük yaptığı, eşinin de aynı bankanın Talas Şubesi’nde çalıştığı, çiftin 5.5 yaşında bir kız çocuklarının bulunduğu kaydedildi. Hayatını kaybeden banka müdürünün yakınları hırsızlık, oto hırsızlığı ve yağma gibi 17 ayrı suçtan dosyası bulunan bir kişinin cezaevinden tahliyesine, "Bunların toplumda nasıl dönülmez yaralar açtığı görülüyor" diyerek tepki gösterdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!