Banka hortumlamaya yurttaş tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Banka hortumlamaya yurttaş tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2000 00:00

Susurluk kazasının ardından "Aydınlık İçin Bir Dakika Karanlık" eylemi ile adını duyuran "Aydınlık İçin Yurttaş Girişimi" şimdi de bankaların hortumlanmasına karşı yeni eylem biçimlerini gündeme getirmeye hazırlanıyor.

Aydınlık İçin Yurttaş Girişimi'nin Internet'teki sitesinde banka hortumlayanlara karşı yeni eylem önerileri yeraldı. Önerilerin başında herkesin evinin penceresine "Banka Soyanlar Affedilmesin" yazısının bir metrekarelik kartonlara yazıp yapıştırması bulunurken, bir başka öneri olarak da, "her hafta pazar günleri beyazın hakim olduğu bir organizasyon gerçekleştirilmesi" yeraldı. Bu eylemde beyaz tişört, başlık, kurdela, karanfil takarak her ilin değişik merkezi alanlarında büyük buluşmalar düzenlenebileceği ve bu toplantılarda bembeyaz bir Türkiye talebinin dile getirilebileceği kaydedildi.

Bunun yanı sıra, hergün saat 08.30'da trafikteki tüm arabaların durarak üç dakika süreyle korna çalıp durumu protesto edebilecekleri belirtilirken, dördüncü öneri olarak ise para hortumlayanların, bankaların hortumlanmasına gözyuman devlet kurumlarının, sorumluluklarını yerine getirmeyen siyasilerin, ihmalden dolayı kusuru olan kamu görevlilerinin evlerinin veya işyerlerinin önlerine giderek, sorumlular cezalandırılana kadar günün belli saatlerinde kitlesel bir şekilde düdük çalma eylemleri yapılabileceği yeraldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!