Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi, Kayseri'de

Güncelleme Tarihi:

Bangladeşin Ankara Büyükelçisi, Kayseride
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 16:07

Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi, Kayseri'de

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - BANGLADEŞ'in Ankara Büyükelçisi M. Allama Siddiki ve beraberindeki heyet, Kayseri Sanayi Odası’ndaki (KAYSO) 'Bangladeş’in Ticari Ve Yatırım Potansiyeli: Türkiye İle Daha Yakın İlişkiler Fırsatı' temalı toplantıya katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, bu ziyaretin temel sebebinin Türkiye ve Kayseri ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi olduğunu belirterek, ''1971 yılında bağımsızlığını kazanan Bangladeş’i ilk tanıyan ülkelerden biriside ye Türkiye’dir. Geçmişten günümüze iki ülke arasında çok sıkı manevi ilişkilerin olduğunu biliyoruz. Bizim istiklal savaşımız sırasında Bangladeş halkının verdiği manevi destekler hiçbir zaman unutulmadı, unutulmayacaktır” dedi.
İki ülke arasında dış ticaret hacminin çok düşük olduğunu ve bunun karşılıklı ziyaretlerle en kısa zamanda artırılması gerektiğini vurgulayan Özkaya, Kayseri’den de birkaç firmanın Bangladeş’le iş yaptığını ancak bunun da çok yetersiz olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin en kısa zamanda iki kardeş ülkeye yakışır seviyelere gelmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.
Bangladeş Ankara Büyükelçisi M. Allama Siddiki ise iki ülkenin çok yakın ve dost ülkeler olduğunu belirterek, "Türk halkına karşı çok büyük bir sevgimiz var. Bangladeş halkı Türkiye’nin gelişip kalkınmasından çok mutluluk duyuyor. Önümüzdeki yıllarda çok daha güçlü bir Türkiye görmeyi hayal ediyoruz" dedi.
Bu güzel duygulara rağmen ülkeler arasında bir iletişim kopukluğu olduğunu ve birbirlerini çok yakından tanımadıklarını ifade eden Büyükelçi Siddiki, ziyaretlerinin amacının bu boşluğa köprü olmak ve var olan potansiyeli ortaya çıkarmak olduğunu söyledi. Daha sonra Büyükelçi Siddiki ve diğer yetkililer tarafından Bangladeş hakkında detaylı sunumlar yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!