Bandırma’da Kırkpınar Başpehlivanları Acar kardeşlerin heykelleri açıldı

Güncelleme Tarihi:

Bandırma’da Kırkpınar Başpehlivanları Acar kardeşlerin heykelleri açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 18:45

Bandırma’da Kırkpınar Başpehlivanları Acar kardeşlerin heykelleri açıldı

Haberin Devamı

Mehmet TOSUN/BANDIRMA (Balıkesir), (DHA) - BANDIRMA Güreş İhtisas Kulübü’nün belediyenin katkılarıyla sahil bandına Tarihi Kırkpınar Yağlı güreşlerinde başpehlivanlık kazanan Ali Acar, Hasan Acar ve Sabri Acar’ın heykelleri bugün düzenlenen törenle açıldı.
Açılış törenine Bandırma İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Tarihi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Temsilcisi Tahir Yılmaz, Bandırma Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Orhan Turançlı ve çok sayıda güreş sever katıldı.
Açılışta konuşan Bandırma Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Orhan Turançlı, Balıkesir’in Cumhuriyet tarihi öncesi ve sonrasında tarihi Kırkpınar Güreşlerinde çok sayıda başpehlivan çıkardığını söyledi. Turançlı, 3 kuşak başpehlivan olan Acarlar’ın heykellerinin yapılmasında emeği geçen yerel yönetime katkılarından dolayı teşekkür etti.
YAŞARKEN HEYKELİ YAPILDI
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’da yaptığı konuşmasında, "Böyle bir tablo hayattayken kimseye nasip olmaz. Türkiye’nin ne büyük güreş organizasyonu olan tarihi Kırkpınar Güreşlerinde başpehlivan olan Acarlar’ın heykellerinin burada açılışını yapmaktan dolayı çok mutluyum. Özellikle Sabri Acar’ın yaşarken heykeli ayrı bir önem taşıyor. Geçmişini bilemeyen geleceğini bilemez. Yapacağımız çalışmalarda asla geçmişimizi unutmayacağız. Uzun süreden beri yapılması gündemde olan 3 kuşak başpehlivanlarımızın heykellerinin dikilmesi gündemdeydi. Buda bana nasip oldu. Bundan dolayı çok mutluyum" ifadesini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!