Banaz'ın Gerdanlığı'nda geri sayıma geçildi

Güncelleme Tarihi:

Banazın Gerdanlığında geri sayıma geçildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2018 12:06

Banaz'ın Gerdanlığı'nda geri sayıma geçildi

Haberin Devamı

UŞAK'ta "Banaz Çayı Islah Projesi'nin yüzde 90'lık bölümü tamamlandı. "Banaz'ın Gerdanlığı" diye adlandırılan proje tamamlandığında hem Banaz'ın taşkınlardan korunacağı hem de ilçenin bambaşka bir görünme kavuşturacağı belirtildi.

Uşak'ın Banaz ilçesini hem taşkın riskinden korumak hem de tarihi ilçeyi cazibe merkezi haline getirmek için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun bizzat başlattığı "Banaz Çayı Islah Projesi'nde sona yaklaşıldı. Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürlüğü'nce yürütülen proje'nin yüzde 90'ı bitirilirken proje kapsamında şu ana kadar 2 bin 200 metrelik duvar imalatından 1950 metresi tamamlanırken; Banaz Çayı üzerine 3 yaya, bir de araç geçiş köprüsü inşa edildi. Çevre ve sosyal doku ile uyumlu bir mimari de yapılan köprüler Banaz'a özel bir görünüm kazandırdı.

SOSYAL ALAN YARATILACAK

İlçeyi taşkınlardan korumanın yanı sıra; bakımsız bir dere yatağından modern bir sosyal alan yaratmayı hedefleyen yaklaşık 12 milyon liraya mal olacak proje, DSİ- Belediye işbirliğinde bu yıl içerisinde tamamlanacak. Banaz Çayı yatağındaki inşaatlar tamamlandıktan sonra bölge yeşillendirilecek. Belediye ekiplerince dere kenarına yürüyüş ve bisiklet yolları, spor alanları yapılacak. Vatandaşın hoş vakit geçirebilmesi için kafeteryalar açılacak.

UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!