Banaz'ın gerdanlığında geri sayım

Güncelleme Tarihi:

Banazın gerdanlığında geri sayım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2017 10:26

Banaz'ın gerdanlığında geri sayım

Haberin Devamı

UŞAK'ın Banaz İlçesi'nin çehresini değiştirerek ilçeyi cazibe merkezi yapacak Banaz Çayı Islah Projesi'nde, sona yaklaşılıyor. 12 milyon liralık dev yatırımın yüzde 66'sı bitirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla başlanan ve Uşak-Banaz'ın çehresini değiştireceği belirtilen Banaz Çayı Islah Projesi sürüyor. İlçeyi hem taşkınlardan korumayı hem de modern bir görünüme kavuşturmayı hedefleyen dev yatırımın yüzde 66'sı bitirildi. DSİ 2. Bölge Müdürlüğü'nce yürütülen proje de şu ana kadar 600 metrelik bölümde duvar imalatları ile taban kılavuz kanal imalatları tamamlandı ve 1 yaya köprüsü yapıldı. Çay üzerindeki araç geçiş köprüsü inşaatı ise devam ediyor. Yaklaşık 12 milyon liraya mal olacak proje kapsamında 1100 metre uzunluğunda çift taraflı betonarme duvar; taban kılavuz betonu, 3 adet yaya geçiş köprüsü ve 1 adet de araç geçiş köprüsü inşa edilecek.

BANAZ'IN GERDANLIĞI OLACAK

İlçeyi taşkınlardan korumanın yanı sıra; bakımsız bir dere yatağından modern bir sosyal alan yaratmayı hedefleyen proje, DSİ-Belediye işbirliğiyle tamamlanacak. Banaz Çayı yatağındaki inşaatlar tamamlandıktan sonra bölge yeşillendirilecek. Belediye ekiplerince dere kenarına yürüyüş ve bisiklet yolları; spor alanları inşa edilecek. Vatandaşın hoş vakit geçirebilmesi için kafeteryalar açılacak.

UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!