Bana duyulan nefret her gün biraz daha artıyor

Güncelleme Tarihi:

Bana duyulan nefret her gün biraz daha       artıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2007 00:00

Yaprak Dökümü'nün Necla'sı Fahriye Evcen, Tempo dergisine konuştu.

Haberin Devamı

Fahriye Evcen'ın fotoğrafları için tıklayın...

Dizide kız kardeşinin kocasıyla kaçan Necla'yı canlandıran Fahriye Evcen, insanlarda yarattığı nefret duygusunun artık günlük yaşamda da kendini hissettirmeye başladığını söyledi."Beni daha önce de yolda durduruyorlardı. Ama dizide oynadığım Necla karakteri eniştesiyle kaçınca, bu nefret daha da arttı. İzleyiciler yolda kolumdan tutup, 'Ablaya böyle yapılır mı?' diye kızıyorlar. Demek ki çok kaptırıyorlar kendilerini. Aslında İnsanların beni bu kadar tanıyacaklarını hiç hayal etmemiştim. Eve gittiğimde, hâlâ bunlar olmamış gibi hissediyorum. Bir türlü alışamadım."

Eniştesiyle kaçan bir kızı oynadığınız için yolda sizi durdurup kızanlar oluyor mu?

Tabii canım. Kaçmadan önce de yolda durduruyorlardı. Ama dizide oynadığım Necla karakteri eniştesiyle kaçınca, bu nefret daha da arttı. İzleyiciler yolda kolumdan tutup, "Ablaya böyle yapılır mı?" diye kızıyorlar. Demek ki çok etkileniyorlar diziden, kaptırıyorlar kendilerini.

Haberin Devamı

Bu arada ilk sinema filminizi çektiniz. Bu nasıl bir duygu?

- Daha önce "Araf"ı çeken Biray Dalkıran’ın "Cennet" adlı filminde oynadım. Biz filmi çektik, bitirdik. Çok güzel oldu. İlk sinema filmim olduğu için çok heyecanlıydım ama çekimler çok rahat geçti. Teklif geldiğinde panik olmuş, "Nasıl olacak?", "Yapabilecek miyim?" diye düşünmüştüm.

Başrolde misiniz?

- Başrollerden biri. Birçok başrol var. Engin Altan Düzyatan, Mehmet Birkiye gibi oyuncular var.

Bana duyulan nefret her gün biraz daha       artıyor
Ne zaman vizyona girecek?

- Bir aksilik çıkmazsa 4 Ocak 2008’de...

Rolünüzden bahseder misiniz?

- 16 yaşlarında bir genç kızı canlandırıyorum. Hiçbir şekilde kadınsı tarafı yok, aksine çok çocuksu. Kızın zihinsel engelli bir arkadaşı var. Bu arada benim oynadığım kızın bir adı da yok. Filmde hiç adı geçmiyor. İsimsiz karakter. Benim oynadığım kız ile arkadaşının bağlantı noktası, gördükleri halüsinasyonlar.

Haberin Devamı

Sinemada nasıl bir isim bırakmak istiyorsunuz?

- Sinema kariyerime, kimsenin kopyası olmadan, kendi tarzımda, yeni bir şeyler yaratarak devam etmek istiyorum. "Şunun gibi olayım" demiyorum hiç.

İlkeleriniz nelerdir? Neyi yapıp, neyi yapmazsınız?

- Oyunculuk adına yapmayacağım tek şey; disiplinsiz olmak ve profesyonelliğin dışına çıkmak. Sadece bu. Yoksa ne gibi bir ilken olabilir ki oyuncu olarak? Nasıl bir sınır koyabilirsin ki kendine "Şunu yapmam, bunu yapmam" diye... Türkiye’de, özellikle televizyonda çok fazla kalitesiz proje var. Ekip de profesyonel olmazsa; bu, işin kalitesini düşürür. İnsanın kendiyle ilgilenmesi, başka işlere burnunu sokmaması gerekir. Benim işim oyunculuk. İnsan kendine tabii güvenir, ama çok da güvenip "Tamam, bunun ötesi yok" dediğinde, işin heyecanını kaybedersin.

Haberin Devamı

"Amatör ruhla profesyonel davranmak" demek istiyorsunuz...

- Evet. Kendi işinle ilgilenip, kendi işinde yapabileceğinin en iyisini yapmak... Hep, daha iyisini çıkarmak oldu amacım. Çok fazla iş yapmanın önemi yok. Az olsun ama öz olsun.

n İnsanlar artık sizi yolda durduruyor. Bunları hayal ediyor muydunuz?

- Bunları hayal etmemiştim, şu anda olanları da realize etmiş değilim. Hálá insanlar beni yolda durduruyor; ama eve gittiğimde, sanki onlar olmamış gibi hissediyorum. Bir türlü alışamadım.

Almanya doğumlusunuz; İngilizce ve İspanyolca biliyorsunuz. Avrupa sinemasında yer almak istiyor musunuz? Bu yönde bir girişiminiz var mı?

- İstiyorum, çok istiyorum. Girişimim olacak zaten... Vatanım ne kadar Türkiye ise Almanya da öyle. Oranın kültürüne, diline ve insanına alışığım. Bu işi burada yapıyorsam, Almanya’da neden yapmayayım?

Starlık herkesin harcı değil

  "Star" kavramına bakışınız nedir?

Hollywood’da oynuyorsan, orası dünya sinemasında uç nokta, o zaman star havasına bürünebilirsin. Kendimden örnek verecek olursam, şu an durduğum noktada star havasına bürünebilmem için, tam anlamıyla A’dan Z’ye star olmam gerekir. Her şeyinle, davranış biçiminle star olman gerekir. Herkesin harcı değil star olmak. Ama olur da Hollywood’da ya da en büyük hayalim olan Fatih Akın filminde oynarsam, belki o zaman biraz ruhumda star havası taşırım. Ama şu an asla öyle dolaşmam etrafta.

  Çok mütevazısınız...

Bu, bütün oyuncular için geçerli. Daha öğreneceğimiz çok şey, star havasına bürünmek için de epey yolumuz var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!