Bana da bir albüm yapar mısınız?

Pazar Kelebek’te çıkan Samsun Demir röportajı son zamanların en fazla ses getiren söyleşisi oldu.

Haberin Devamı

Özellikle de sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.
DMC Genel Müdürü Samsun Demir’e ve bana tebrik ve beğenilerini Twitter yoluyla iletenler arasında Özgür Aras’tan Caner Ural’a, Kerem Demircioğlu’ndan David Şaboy’a, Hakan Eren’den Erol Köse’ye kadar pek çok isim var.
Üstelik röportajın sadece bir kısmıydı gazetedeki, kalanı ise burada.
Bakın Samsun Demir, ünlü isimlerden dijital yeniliklere kadar müzik dünyasıyla ilgili daha neler söyledi...
“Evrim teorisi ‘en güçlü olan değil, ayak uydurabilen ayakta kalır’ der. Ajda Pekkan’ın da en büyük özelliği bu, ayak uydurması. ‘Ben en iyiyim, en iyisini yapıyorum’ der yenilenmezseniz eskiyorsunuz.”
“Genç nesilden Mustafa Ceceli, Sıla ve Emre Aydın son derece başarılılar. Bunlara Murat Dalkılıç ve Murat Boz’u da ekleyebiliriz. İnsanlar son altı yıldır kimse çıkmadı diyor ama dönüp baktığımızda var. Gökhan Türkmen ve Emre Kaya da fena değil. Yavaş yavaş geliyorlar.”
“DMC’de olmayan sanatçı çok az. ‘Bana da bir albüm yapar mısınız?’ diye arayanlara cevap versem günde 30-40 konuşma yaparım. Ama Doğan Müzik’te şöyle bir algı oluştu; onlar büyük starlarla çalışıyor, bize albüm yapmazlar... Belki yeni isimleri de almak için bir yan bölüm açmamız gerekebilir.”
“Dijitalde DMC diğer partner şirketlerle anlaştı ve yüzde 50’lik bir pazar payına sahip oldu, yatırım yaptı. Şu anda Turkcell, Avea ve TTnet’e üye olma zorunluluğu var. İlk aylarda bedava üye olacaksınız, orada kaydınız olacak, sonra 2 liradan başlayan paketlerle müzik dinleyebileceksiniz. Bu her şeyi yasal hale getiriyor. Hem şaibeli tıklanma oranları ortadan kalkacak hem de dijital haklar korunmuş olacak.”
“Telif hakları yasası çıkmadı, meclise sevk edilmek üzereyken Ertuğrul Günay gitti, yeni bakan yeniden hazırlanması için komisyona sevk etti. Bu yasa için eylül-ekim gibi bir lobi çalışmasına başlayacağız, Ankara’ya gidip görüşmeleri sürdüreceğiz.”
“Müslüm Gürses projesinde kendisinin hayatta olmaması büyük dezavantaj yarattı. Yaşıyor olsaydı ona ayıp olur mu acaba diye düşünürlerdi konuşurken. Mesela ‘Orhan Gencebay projesinde olmazsam, olumsuz konuşur ve yazarsam Orhan Ağabey’e ayıp mı olur’ diye baktı çoğu kişi.”
“Melodi mi söz mü? İkisi bir arada olunca hit oluyor aslında ama Türk insanı slow şarkılarda daha çok söze, hareketli şarkılarda da melodiye, dans ettirip eğlendirmesine dikkat ediyor.”

Haberin Devamı

Oy Bahçenize Ben Giremedim

Haberin Devamı

Sezen Aksu’nunki konser değil bence, başka bir şey; müzik ziyafeti, stand-up, öğreti, toplu terapi.
Cumartesi gecesi Harbiye’deki Sezen Aksu konserine giden binlerce kişiden biriydim ben de.
Ruhumdaki izler bende, aklımda kalanlar ise burada.
- Ferzan Özpetek’in Serseri Mayınlar filminin final sahnesinde hepimizi vuran Kutlama şarkısına bir sitemle girdi Sezen Aksu; “Ferzan’ın filmine kadar anlamadınız bu şarkıyı, bunu da unutmuş değilim.”
- Seyircilerin şarkı istekleri bitmek bilmiyordu. Sezen Aksu da şaka değil neredeyse 2,5 saattir sahnedeydi. Espriyi patlatmakta gecikmedi: “25 yaşındakiler 1,5 saatte sahneden iniyor, bu kadar saatin üstüne bir şarkı bir şarkı daha deyip beni sinirlendirmeyin!”
- Bir taşla bin kuş vurmak tam Sezen’e göre. Konseri ön sıradan izleyen DMC Genel Müdürü Samsun Demir’i görmüşken “Biz sanatçılar kedi gibiyiz, sürekli sevilmek isteriz, öyle değil mi Samsun?” diyerek mesajını verdi.
- Sezen Aksu’nun ev halinin, onunla çalışmanın, onun evine misafir gitmenin ne kadar zevkli ama bir o kadar da zor olduğunu konser boyunca anlattıklarından anladık. Birlikte çalıştığı müzisyenleri kaytarıp, erken kaçmasınlar diye odaya kilitlediğini anlattı.
Hovarda’yı söylemek için sahneye çıkan ve “kardeşim gibi” dediği Emel Müftüoğlu’yla evde neler yaptıklarını duyunca ufaktan şok geçirdik. Dizi izleme, kelime oyunu oynama tamam ama ya o taklitler. Çok iyi taklit yapan Emel’e neler yaptırıyormuş neler.
Nihat Doğan’dan Ali Rıza Binboğa’ya, küçük çocuk taklidine hepsini gördük. Muhteşemdi.
Bu arada Emel’in, Nihat Doğan’ın “Oy Bahçenize Ben Giremedim” şarkısını söylemesinden sonra Sezen Aksu’nun Gezi Parkı’na gönderme yaparak “Çocuk gündemi önceden görmüş” demesi hayli manidardı.

Yazarın Tüm Yazıları