Bana büyü yaptılar kimseyle olamıyorum

Yazılarını her gün takip ediyorum. Bizlere her konuda yardım ediyorsun, bir anne şefkatiyle herkesle ilgileniyorsun.

Ben 28 yaşında, çok iyi bir işte genel müdür pozisyonunda çalışan ve işinde oldukça başarılı, dış görünüşüyle de ilgi çeken bir genç kızım. Yaklaşık üç yıl önce bir gençle nişanlıydım.

Bu gencin dedesi fallarla büyülerle ilgiliydi. Bir keresinde beni dedesine götürdü. O da bana "Sen çok güzel bir kızsın, sana nazar değmesin" dedi ve bir muska hazırlayıp hiç çıkarmamam gerektiğini söyledi. Eve geldiğimde kardeşime anlattım. Kardeşim de ne olduğunu bilmediğim bir şeyi asla takmamamı istedi. Ben de onu attım. Daha sonra nişanlımın bir yalancı olduğunu öğrendim. Çok büyük hayal kırıklığına uğradım ve nişanı attım.

O günden sonra peşimi hiç bırakmadı, hálá bana mesajlar atıyor. O günden beri de kiminle tanıştımsa, sebepsiz yere arkadaşlığımız bitiyor. Nedenini sorduğumda, hemen hepsi bana, "Aklım seninle görüşmemi söylüyor, ama elim telefona gitmiyor" diyorlar. Benimle çok mutluyken, nedenini açıklayamadıkları bir tuhaflık hissediyorlarmış. Bu sadece bir kişide değil. Kimle tanıştımsa böyle oluyor. Artık çok çaresiz kaldım. Bu yüzden nasılsa yine böyle olacak diye kimseyle tanışmak bile istemiyorum. Bu durum beni çok etkiliyor. Herkes, "Sana büyü yapılmış, kısmetin bağlanmış olabilir" diyor. Bu işlerle ilgilenen bir hoca ya da medyum tanıyor musun? Beni ne olur yönlendir. Sana minnettar olacağım

RUMUZ:ÇARESİZ


Sevgili kızım; bak belli ki üniversite mezunu, eğitim görmüş, aklı başında, iyi bir mevki sahibi bir genç kızsın. Büyülere, muskalara nasıl olur da inanırsın aklım almadı...

Bak nazara ben de inanırım. Çünkü sevgili Yasemin Boran’ın da belirttiği gibi, nazar kötü bir enerjidir ve insanı etkileyebilir.

Bunun bilimsel bir açıklaması var, ama büyü ya da muskanın bir açıklaması varsa da ben bilmiyorum. Yine de Kuran’da büyü yapanın da yaptıranın da korkunç azap çekeceği belirtilir. Bana kalırsa eski nişanlın çevrende seninle ilgilenenleri etkiliyor olabilir. Onları tehdit ediyor, sana yaklaşmalarına ve seninle daha ciddi bir beraberliğe girmelerine engel oluyordur belki. Onlar da sana gerçeği söylemekten çekiniyorlardır. Bu takıntını sil kafandan. Kendi kendini olumsuz yönde etkilemekten vazgeç.

Kızlar beni hep arkadaş olarak görüyor

Güzin Abla, 17 yaşında bugüne kadar hiç flörtü olmamış bir erkeğim. Ben ne zaman bir kıza açılsam; hep ya "Biz seninle arkadaşız, ben seni iyi bir arkadaşım olarak görüyorum" ya da "Ben seni sevgili olarak göremem" cevabını aldım. Hem ben kızlardan ahlaksızca bir şeyler de istemiyorum. Ama yine de benim kız arkadaşım, daha doğrusu, flörtüm olmuyor. Ben nasıl kendime göre bir kız bulabileceğim? Lütfen yardım edin, ben nasıl bu yalnızlıktan kurtulabilirim?

RUMUZ:YALNIZ


Sevgili oğlum; kızlar ya seni pek de ciddi bulmuyorlar, ya da senin arkadaşlığından çok hoşlanıyor ve seninle flört ederek bu sıcak arkadaşlık ortamını bozmak istemiyorlar.

Belki senin iyi niyetli, güvenilir bir dost olman onların hoşuna gidiyor. Ya da seni henüz çok çocuk buluyor, olgun olmadığını düşünüyorlar. Okulda gerçek anlamda yakın olduğun bir kız arkadaşına bunun nedenini sorup, sana açık açık söylemesini isteyebilirsin. Hangi konuda kızlara flört edebilecek bir genç izlenimi vermiyorsan; o yönünü düzeltmeye, daha ciddi davranmaya, olgun görünmeye çalışır ve kendi kendini eğitebilirsin. Flört etmek için önünde yıllar var.

Ağzım kokuyor kızlara yaklaşamıyorum

Sevgili Güzin Abla, ben 34 yaşında bir erkeğim. Benim sorunum ağız kokusu. Öyle ki, bu yüzden toplum içine çıkmaya utanıyorum. Kızlara yaklaşamıyorum. Otobüse ya da kalabalık bir vasıtaya bindiğim zaman, kendi kokumdan kendim rahatsız oluyorum ve çevremdekileri rahatsız ettiğimi fark ediyorum. Bu bende hemen hemen 12 yıldır var. Benim yıllardır gastrit sorunum var, aynı zamanda şeker hastasıyım. Ağız kokusunun da şeker hastalığım nedeniyle ortaya çıktığını düşünüyorum. Şekerimi tahlil ettiler, 250 çıktı. Çok zor durumdayım ve sırf bu ağız kokusu nedeniyle toplumdan tamamen kopmak üzereyim. Bu durumda evlenmeyi hayal bile edemiyorum. Ne olur bana yardımcı olun, bunu önlemek için ne yapabilirim?

Sevgili oğlum, ağız kokusu zaman zaman mide hastalığından da ortaya çıkabilir. Dişlerindeki ya da diş etlerindeki bozukluk ve iltihaplanmadan da meydana gelebilir. Ama seninki sanırım şeker hastalığından kaynaklanıyor. Çok eskiden, henüz bugünkü tahlil kolaylığı yokken, doktorlar şeker hastalığını ağız kokusundan teşhis ederlermiş.

Ancak şimdi artık bu kader değil. Ağız kokusunu gidermek için çeşitli ağız spreyleri var. Bunlardan birini alıp yanında bulundurabilir, sık sık kullanabilirsin. Asıl önemlisi, kan şeker düzeyin oldukça yüksek. Bunu yalnızca ağız kokusu nedeniyle değil, sağlığın açısından da düşürmek zorundasın. Bu derecede yüksek kan şekeri tablosu damarlarını mahveder, göz damarlarını bozabilir. Vücudunda onarılmaz yaralar açılabilir. Kan şeker düzeyini diyet ve ilaçlarla 120’nin altına indirmeye çalışmalısın. O zaman ağız kokun da geçecektir.
Yazarın Tüm Yazıları