Bana bir masal sunuyorlar

Güncelleme Tarihi:

Bana bir masal sunuyorlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2005 00:12

Zeynep Karacan, Mart ayında Kanal D’de yayınlanmaya başlayacak olan ‘Beyaz Atlı Prens’ adlı reality show’da prensini bulmaya çalışacak. Anne-babası boşandığı için özlem duyduğu mükemmel aileyi kendi kurmak isteyen 22 yaşındaki Karacan’ın hayalini Sindrella masalındaki gibi mücadeleci bir prens süslüyor.

- Bu programa nasıl dahil oldun?

Bir gün MED Yapım’dan aradılar ve programdan bahsettiler. Bana nasıl ulaştıklarını ben de bilmiyorum, çok şaşırdım. Kaliteli bir program olacağına karar verdim ve kabul ettim. Evlenmek her genç kızın hayalidir. Hep acaba ne zaman evleneceğim, ruh ikizim ne zaman karşıma çıkacak diye sorardım kendime. İnşallah bu programla ruh ikizimi bulacağım.

- Neden seni tercih ettiler?

Neden beni tercih ettiklerini bilmiyorum. Sordum, ‘Seçtik işte’ dediler. Elektrik herhalde.

- Dışarda bulamaz mıydın prensini?

Yarışmanın çok büyük bir avantajı var. Hangi kadın istemez ki bunu. Yüzlerce erkek önüme gelecek, hepsi benim kalbimi kazanmak için yarışacak ve ben de orada en doğruyu seçmeye çalışacağım. Bu, evlenmenin en eğlenceli yolu. Bana bir masal sunuyorlar.

- Bir erkekte ne gibi özellikler ararsın?

Kesinlikle romantik olmalı. Belki bir bakışı etkileyecek beni, belki bir sözü. Eğlenceli, gezmeyi seven bir insan olmasını isterim.

- Çok kolay etkilenir misin?

Kolay etkilendiğim de olacaktır, zamanla etkilendiğim de olacaktır. Bunun hiç kararını veremiyorum.

- Aradığın fiziksel özellikler var mı?

Esmer olsun, uzun olsun gibi aradığım özellikler yok.

- Adaylar arasında kararsız kalırsan...

Bunun başıma geleceğini düşünüyorum. Biraz fazla duygusalım ve orada insanlara nasıl hayır diyeceğimi de şimdiden kara kara düşünmeye başladım. Kimseyi kırmak istemiyorum.

MÜCADELECİ OLMALI

- Hangi masaldaki gibi bir prens hayal ediyorsun?

Sindrella’daki gibi... Çünkü en çok arayan ve mücadele eden prens o. Elinde sadece camdan bir ayakkabı var ve geziyor. Bu, çok güzel birşey. Hakikaten masallardaki gibi bir aşkla karşılaşacak mıyım çok merak ediyorum.

- Sana iki arkadaşın eşlik edecek. Senin için arkadaşlarının düşüncesi çok mu önemlidir?

Gerçekçi olmak lazım, insan her zaman etkilenir ama tabii ki son karar benim. Bana eşlik edecek arkadaşlarımdan birisi Nilgün, diğerine daha karar vermedim.

- Diyelim ki sen birisinden çok hoşlandın, ama arkadaşların ve halk sizi yakıştırmadı. Böyle bir durumda ne yaparsın?

Daha dikkatli olurum. Sonuçta söz konusu olan evlilik. Ben mükemmel bir aile kurmama yardım edecek insanı arıyorum.

- Farklı şehirleri dolaşacaksın. İstanbul dışından birisiyle evlenmek fikri sana cazip geliyor mu?

Aşık olmak için aynı olmamız gerekmiyor. Farklı şeyler keşfetmeye çalışmak lazım. Eğer İstanbul dışından birisine aşık olur ve evlenmeye karar verirsem, onun yaşadığı şehre yerleşirim.

- Bu programın sonunda evlenirsen ne yapmayı düşünüyorsun?

TÜRVAK sinema ve televizyon eğitim kurumunda drama yönetmenliği okudum. Kendi işimle ilgili birşeyler yapmak istiyorum. Program yapımcılığı, yönetmenlik yapmak isterim.

- Oyunculuk yapmak ister misin?

Bilmiyorum. Birinci amacım aile kurmak. Bunu sarsmamak için iki tarafın vereceği mücadeleler var. Ben de buna dikkat ederim.

- Peki ya evlenemezsen... Çok üzülür müsün?

Tabii ki çok üzülürüm. Aşkta hep şanssız olduğumu düşünüyorum. Bu programda da olmazsa yeter artık derim herhalde.

- Annen ve baban boşandığı için mükemmel aileyi kendin kurmak istiyorsun sanırım...

Boşanma günümüzde çok rastlanan birşey, ama çok etkileniyorsun. Ben güzel birşey yapayım, iyi bir aile kurayım ve benim çocuklarım böyle bir şey yaşamasın istiyorum.

Ödül 250.000 YTL

‘Beyaz Atlı Prens’de Zeynep Karacan, iki yakın arkadaşıyla birlikte aşık olacağı ve evleneceği erkeği bulmak için 6 şehir dolaşacak. Şehir elemelerinin sonunda Karacan etkilendiği 20 adayı belirleyecek. Bu adaylar canlı yayınlarda yarışacak ve sayı 10’a düşecek. Bu aşamadan itibaren Karacan, eş adaylarını daha yakından tanımaya başlayacak ve arkadaşlarından da fikir alacak. Erkek adaylara her hafta bir görev verilecek ve halk bu performansları değerlendirerek genç kıza uygun buldukları adaya oy gönderecek. 9. haftanın sonunda en çok oy alarak birinci olan erkek aday ile Karacan evlenirlerse, 250.000 YTL’nin (250 milyar TL) sahibi olacaklar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!