“Bana bir kez kulak veren, sadık dinleyicim oluyor.”

Güncelleme Tarihi:

“Bana bir kez kulak veren, sadık dinleyicim oluyor.”
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 10:55

Son dönemde yaptığı ilgi çekici ve alternatif işlerle adından sıkça söz ettiren Emir Yargın’la kendisi ve şarkıları gibi sıra dışı bir röportaj gerçekleştirdik. Masaya müzik diye oturup yemek programı haberiyle kalktık.

Haberin Devamı



Her şey nasıl başladı? Şu sıralar ikinci albümünü kliplendiriyorsun, haliyle kat ettiğin yol verimli. Hikayenden söz etsene.

2011’de ilk albümüm Tokat’ı yayınladığımda henüz yirmi üç yaşındaydım. Çok heyecan doluydum. Çok güzel tepkiler ile başladı yolculuğum. Tepkiler iyi olunca haliyle hep yenisini üretmek için dört elle sarıldım. Çok ürettim. En son çok emek sarf ettiğimiz ‘Büyük Kaçış Planı’nın videosu çıktı. Son albümümden birkaç videoyu daha harekete geçirip sonra da vakit kaybetmeden yeni üretimlere girmek istiyorum.

 

Benimsediğin müzik tarzı ile nadir olarak karşılaşıyoruz. Senin aldığın tepkiler nasıl? Piyasada risk olarak görülebiliyor...

Aslında içimden geleni olduğu gibi ortaya koyuyor olmanın dezavantajı bu. Çünkü ne yazık ki insanlar belli etiketlere göre derliyor beğenilerini. Etiketleyemedikleri bir durumda afallıyorlar. O sebeple de beni bir kere seven kişinin, çok sadık bir dinleyici olarak hiç vazgeçmeden benle kalması gibi avantajım var. Çünkü zaten bana kulak verdiği için ya da benden duydukları, onlarda bazı kıvrımları kımıldattığı için, “Hmm bu ne diyor,” diye düşünüp bir şans veriyor ve hoşuna giderse benle kalıyor. Ama bunun yanı sıra tek başıma bir köşede var olmaya çalıştığım için de dinleyicilerimin hızı herhangi bir müzisyene göre daha az artıyor.

Haberin Devamı

“Bana bir kez kulak veren, sadık dinleyicim oluyor.”

Güzel bir çizgi yakaladın. Duruşun, işin, bir tarzla yerine oturuyor. Bu nasıl bir süreçti? Çizgiye karar verme hali yani…

İşte bu tamamen iç sesini dinlemekle alakalı, yaptığım işi öyle olması gerektiği için değil, içimden geldiği için yapıyorum. Böyle olunca da tutarlı bir işitsel ve görsel dünya yaratabiliyorum.

 

Çalışmak istediğin isimler var mı? Türkiye'de dünyada?... Bize hayallerinden bahsetsene!

Woodkid ile ters köşe bir şeyler yapmayı çok isterim ya da Major Lazer ile de ortak bir şarkı yapıp tüm dünya listelerini zorlamak isterdim.

Haberin Devamı

“Bana bir kez kulak veren, sadık dinleyicim oluyor.”

Peki ya gelecek planları... Emir Yargın'ın yeni projeleri neler, hayranlarını neler bekliyor?

Çok çok yakında yepyeni bir konseptle YouTube’da seyircilerin karşısına çıkıyorum. “Emir Yargın’la Çakal Lezzetler” isimli yemek programımın çekimleri hızla devam ediyor. Snapchatte başlayan samimi yemek tariflerim ve yemek ekseninde dönen muhabbetlere gelen harika dönüşlerin bir yansıması olarak çıktı bu fikir. Çakal Lezzetler’de kimseye sıfırdan yemek yapmayı öğretmiyorum. Zaten yemek yapmayı seven insanlara yemek fikirleri veriyorum. Bunu yaparken olabilecek en doğal halimi yansıtmaya çalışıyorum. Bu videoları gerçekten çok keyif alarak yapıyorum. Umarım izleyenler de beğenecek.

 

Röportaj: Erkmen Özbıçakçı

Fotoğraflar: ÖZGE BEYTEKİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!