Bana arkadaşını söyle, sana sıradaki albümü söyleyeyim

Güncelleme Tarihi:

Bana arkadaşını söyle, sana sıradaki albümü söyleyeyim
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 15:46

Kontrbasçı Ozan Musluoğlu’nun büyük ses getiren ‘My Best Friends Are Vocalists’ projesi yarın İzmirlilerle buluşuyor. Musluoğlu’nun ‘en yakın arkadaş’ kadrosunda bu kez Ayşe Gencer, Ece Göksu, İlham Gencer, Sibel Köse, Su İdil ve Orçun Sunear var.

Haberin Devamı

24’üncü İzmir Avrupa Caz Festivali, 18 Mart Cumartesi günü AASSM Konser Salonu’nda kontrbasçı Ozan Musluoğlu’nun büyük ses getiren ‘My Best Friends Are Vocalists’ projesinin konseriyle sona erecek. Bu konserde Ayşe Gencer, Ece Göksu, İlham Gencer, Sibel Köse, Su İdil gibi hepsi birbirinden usta caz vokalistinin yanı sıra güzeller güzeli reggae grubu Sattas’tan tanıdığımız Orçun Sunear da ‘en yakın arkadaş’ kadrosundaki yerini alacak. Ayrıca Musluoğlu’nun uzun soluklu yol arkadaşlarından Engin Recepoğulları (saksofon), Şenova Ülker (trompet), Bulut Gülen (trombon), Önder Focan (gitar), Can Çankaya (piyano) ve Ferit Odman (davul) da konserin ev sahipleri olarak ‘en yakın arkadaşlarını’ ağırlayacak.

Esasında ‘My Best Friends Are Vocalists’ yeni bir proje değil. Albümün çıkışı Şubat 2015’e denk geliyor. Fakat Ozan Musluoğlu büyük organizasyon becerisiyle 28 müzisyeni bir araya getirerek kaydettiği albümü yine aynı 28 kişiyle eksiksiz olarak çalma fırsatını doğal olarak bulamadığı, o bulsa o kadar insana çaldıracak bir etkinlik henüz bu topraklarda gerçekleştirilemediği için müzisyen kadrosunda dönüşümlerle, bu projeyi şimdiye dek az ama öz sayıda çalma fırsatı buldu, buluyor. Kadronun hepsi çok değerli olduğu için Musluoğlu’nun ekibi seçerken tek kriteri konser tarihiyle müzisyen takvimlerinin uyuşması.

Haberin Devamı

Bu nedenle yarınki konserde sahneye çıkamayacak olan vokalistlerin parçalarını parçaya ton ve ruh açısından uyum sağlayan bir başka vokalist seslendirecek gibi görünüyor. Henüz gerçekleşmemiş bir konser için yorum yapacak değilim tabii ama ‘My Best Friends Are Vocalists’ konserlerine ilişkin anılarım beni yanıltmazsa üstat İlham Gencer yorumu ile olduğu kadar sahne hâkimiyeti ve seyirciyle kurduğu iletişimle de söz konusu konserlerin açık ara yıldızı oluyor. Yılların İlham Gencer’i, olacak tabii o kadar.

Ray Brown’ın izinde
‘My Best Friends Are Vocalists’ albümü, basçı Ozan Musluoğlu’nun dördüncü stüdyo albümü. Ozan Musluoğlu’nu bazılarımız Athena’da basgitar çaldığı günlerden, bazılarımız Kenan Doğulu’nun yakın geçmişte çıkan ‘İhtimaller’ albümünün prodüktörü olarak tanıyor olabilir. Her ikisi de güzel referanslar. Ve bu referanslar Musluoğlu’nun melez türlere olan yakınlığının bir şekilde nedeni ve/veya sonucu. Nihayetinde caz, açık fikirli ve geçişkenliği olan bir müzik ve Musluoğlu bu kaynaktan verimli şekilde faydalanıyor. Günün sonunda ise caz çalan, caz beste ve düzenlemeleri yapan bir müzik insanı olarak Türkiye’de bir caz müzisyeni olmanın bütün risklerini zaten göze alıyor.
Ozan Musluoğlu için çok önemli iki kontrbasçı var: Ron Carter ve Ray Brown. Kendisini dinleyen Ron Carter’a “Cazın geleceği emin ellerde” cümlesini çoktan kurdurdu. Ray Brown ise onun mihmandarı. Öyle ki, Musluoğlu ilk iki solo albümü ‘Coincidence’ (2009) ve ‘40th Day’in (2011) ardından 2012’de ‘My Best Friends Are Pianists’ albümüyle Ray Brown’ın ‘Arkadaşlarımdan bazıları...’ projesini uyarladı.
Bu albümde Çağrı Sertel, Ercüment Orkut, Can Çankaya, Ali Perret, Uraz Kıvaner, Selen Gülün, Serkan Özyılmaz, Kerem Görsev, Jef Giansily, Baki Duyarlar, Ayşe Tütüncü ve Tuluğ Tırpan gibi şahane piyanist arkadaşlarıyla yakaladığı haklı yankının ardından 30 Nisan 2013’te Dünya Caz Günü’nde gerçekleşen ‘Ozan Musluoğlu&Friends’ konserinde de ‘My Best Friends Are Vocalists’ albümünün temelini attı.

Haberin Devamı

Bulduğunuz yerde dinleyin!
23-24 Mayıs 2014 tarihlerinde Fatih Erkoç, Şevval Sam, Gökhan Özoğuz (Athena), Bora Uzer, İlham Gencer, Ceyl’an Ertem, Sibel Köse, Ayşe Gencer, Sanem Kalfa, Ece Göksu, Meltem Ege, Dolunay Obruk ve İpek Dinç Yüce’den oluşan en iyi arkadaşlar ekibine Neşet Ruacan, İmer Demirer, Elvan Aracı, Önder Focan, Sarp Maden, Kamil Özler, Dave Allen, George Dumitriu, Uraz Kıvaner ve en üstte saydığımız ev sahiplerinden kurulu dev kadro da eklenince ‘My Best Friends Are Vocalists’ albümünün büyük ses getirmesi de kaçınılmazdı. İTÜ MİAM Stüdyosu’nda Can Karadoğan’ın gerçekleştirdiği iki günlük kayıt saniye saniye filme alırken, birbirinden canlı ve çarpıcı görüntüyü ‘Türkiye’de Caz Belgeseli’nin ödüllü yönetmeni Batu Akyol kusursuz şekilde aktararak bir seferde çok sayıda caz parçasına da klip çekmiş oldu. Bu görüntülerle birlikte albümü CD+DVD formatında piyasaya çıkaran Sony Müzik de majör firma olmanın avantajını doğru bir medya hareketiyle birleştirince İş Sanat’ta karlar altında gerçekleşen lansman konseri de doldu, albüm satışı da taştı. Hiçbir şey için olmasa sırf onca muvafakatnameyi sabırla düzenleyip imzalattığı için bile Ozan Musluoğlu bu başarıyı hak etti. Yani özetle diyorum ki, daha iyi şarkı söyleyen bir arkadaş çevreniz varsa amenna, yoksa bulana kadar ‘My Best Friends Are Vocalists’ konserlerini bulduğunuz yerde izlemek menfaatiniz icabıdır.

Haberin Devamı

‘My Best Friends are Vocalists’ konseri yarın 20.00’de İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!