"Bana acıyarak bakmayın"

Güncelleme Tarihi:

Bana acıyarak bakmayın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2016 10:33

SURİYE'de yaşanan iç savaş sırasında babası ölen, kendisi de iki gözünü kaybeden 13 yaşındaki Ali, annesi ve kardeşleriyle geldiği İzmir'de mendil satarak para kazanmaya çalışırken, insanların gözlerini görüp kendisine acıyarak bakmaması için sürekli başını öne eğiyor.

Haberin Devamı

İzmir'in tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki Anafartalar Caddesi girişinde kaldırımda oturup, başı öne eğik olarak mendil satan, Suriyeli Ali'nin dramı görenlerin içini sızlatıyor. Suriye'de evlerine atılan bomba ile babası ölen, kendisi de iki gözünü kaybeden Ali, savaştan kaçıp geldikleri İzmir'de mendil satarak para kazanmaya çalışıyor. Türkçe bilmediği için kendini ifade etmekte zorlanan, çevrede az da olsa Arapça bilenlerin desteğiyle derdini anlatabilen Ali, 6 kardeşi ve annesi ile Basmane semtinde yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi. Kızkardeşinin desteğiyle Kemeraltı Çarşısı'na gelip mendil satabildiğini kaydeden Ali şunları anlattı:

"O çarşının diğer bölgelerinde satış yapıyor, akşam ise birlikte eve dönüyoruz. İki gözüm hiç görmüyor. Kimseyi rahatsız etmemek için başım önümde o kaldırımda oturuyorum. Yanıma gelenler, başımı kaldırıp gözlerimin kör olduğunu görünce acıyıp mendil satın alıyorlar. Ben kimsenin bana acımasını, bu gözle bakmasını istemiyorum. Başımı bu yüzden hep eğik tutuyorum."

Haberin Devamı


'BURADA OLMAK BİZİM İSTEĞİMİZ DEĞİL'
Sokaklarda çok sayıda Suriyeli çocuğunun ekmek parası kazanabilmek için dolaştığını belirten talihsiz Ali şöyle devam etti:
"Bazen kardeşlerimden duyuyorum; onları döven, itekleyen, hakaret edenler oluyormuş, bunu yapmasınlar. Burada olmak biz Suriyeli çocukların isteği değil. Benim zaten iki gözüm kör, nerede olursam olayım benim için artık farketmez. Suriye'de, diğer kardeşlerim, annem ölmesin diye binbir zorluklara kaçıp buraya geldik. Bizleri sokaktan kurtarsın, ekmek versinler."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!