Balyoz terfisi

Güncelleme Tarihi:

Balyoz terfisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2016 22:30

BALYOZ ve Askeri Casusluk davasından yargılanıp beraat ettikten sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’ne dönen sekiz asker terfi alarak bir üst rütbeye yükseldi.

Haberin Devamı

İzmir’deki Askeri Casusluk davasında tutuksuz yargılandıktan sonra beraat eden Tümamiral Ercüment Tatlıoğlu koramiralliğe terfi etti.

Deniz Kuvvetleri’nde, İstanbul’daki Askeri Casusluk davasında üç yıl hapis yattıktan sonra tahliye olan ve sonrasında beraat eden Deniz Kurmay Albay Yankı Bağcıoğlu birinci sıradan tuğamiralliğe yükseldi.

Balyoz’da 4 yıl cezaevinde kaldıktan sonra beraat eden Kurmay Albay Bülent Olcay ikinci, yine aynı davadan beraat eden Deniz Kurmay Albay Levent Kerim Uça da üçüncü sıradan tuğamiralliğe terfi etti. Aynı dava mağduru Deniz Kurmay Albay Önder Çelebi, altıncı sıradan tuğamiralliğe yükseldi. Kara’da ise Balyoz’da aldıkları hapis cezaları bozularak beraat eden Topçu Kurmay Albay Sırrı Yılmaz (16’ncı sıra), Topçu Kurmay Albay Bahtiyar Ersay (17’nci sıra), Piyade Kurmay Albay Barbaros Kasar (22’nci sıra) terfi alarak tuğgeneral oldu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!