Balyoz mağduru askerler kitap yazdı, geliriyle eğitimevi açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Balyoz mağduru askerler kitap yazdı, geliriyle eğitimevi açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2016 16:23

Balyoz davası mağduru bir grup asker tarafından kaleme alınan ‘Er Mektubu Görülmüştür’ adlı kitabın gelirinden elde edilen parayla İzmir Torbalı’ya yeni bir eğitimevi açılıyor. Çağdaş Yaşam Av. Şule Nazlıoğlu Eğitimevi’nin açılışı 16 Ekim’de yapılacak.

Haberin Devamı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından İzmir Torbalı’ya yeni bir eğitimevi açılıyor. Çağdaş Yaşam Av. Şule Nazlıoğlu Eğitimevi adıyla açılacak merkezin özelliği ise Balyoz davası mağduru bir grup asker tarafından yazılan ve Kırmızı Kedi Kitapevi tarafından basılan ‘Er Mektubu Görülmüştür’ kitabının satışından elde edilen gelirle yapılmış olması. ÇYDD’den alınan bilgiye göre kitabın gelirinden yaklaşık 130 bin TL’lik katkı sağlandı. Bu tutar 155 bin TL’ye tamamlanarak Torbalı’da merkezi yerde bir kat satın alındı. Derneğin Torbalı şubesi eğitimevi çalışmalarına bu yeni yerinde devam edecek. 

Merkezde 50 kişilik bir seminer ve toplantı salonu, 10 bilgisayarlı bir bilgisayar odası, eğitime destek çalışmalarının yürütüleceği bir derslik, kadınlarla yapılacak çalışmalar için bölüm, kitaplık, çok amaçlı bir bölüm ve küçük bir yönetim odası bulunuyor.

Haberin Devamı

HEM BÜYÜKLERE, HEM KÜÇÜKLERE HİZMET VERECEK

Burada ÇYDD Torbalı Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, gönüllü eğitmenler ve üniversite öğrencileri çeşitli çalışmalarda bulunacak. Lise ve ilköğretim öğrencileri için eğitime destek programları, hem öğrenciler hem kadınlar için kültürel, sanatsal etkinlikler ve beceri geliştirme programları, yaz etkinlikleri, okuma günleri, seminer ve konferanslar düzenlenmesi planlanıyor.

Bilgisayar odasında ÇYDD’nin ‘Kodlamaca’ adlı bilgisayar projesi de eğitici eğitimi almış ÇYDD gönüllülerince uygulanacak. Bu proje ile öğrenciler yazılım konusunda eğlenerek öğrenecekleri bir eğitim alacak. Böylece öğrencilerin hem analitik düşünmelerine katkıda bulunulması, hem de derslerine çalışmalarını kolaylaştıracak bir eğitim olanağı sağlanacağı belirtiliyor.

Çağdaş Yaşam Av. Şule Nazlıoğlu Eğitimevi’nin açılışı 16 Ekim Pazar günü yapılacak. Açılışta, halen Torbalı şubesinde etkinliklere katılan öğrenciler açılışta zeybek ve dans gösterisi yapacak, çocuk ve kadınların elişi ve resim sergileri de açılacak. Eğitimevinin açılışı ile yeni kayıtlar alınarak yararlananların sayısının arttırılması hedefleniyor.

 

BAKMADAN GEÇME!