Balmumu heykeli Bodrum'da

Güncelleme Tarihi:

Balmumu heykeli Bodrumda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2016 23:21

TÜM mal varlığını Türk Eğitim Vakfı ve TSK Mehmetçik Vakfı’na bağışlayan Zeki Müren ölümünün 20’nci yıldönümünde tüm Türkiye’de düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Haberin Devamı

Zeki Müren’i Okumak Zeki Müren’le Okumak’ temalı anma etkinliklerinin finali sanatçının ölüm yıldönümü olan 24 Eylül Cumartesi günü Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ve TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Tümg. Tamer Büyükkantarcıoğlu’nun katılımıyla Bodrum’da gerçekleşti. Zeki Müren’in müzeye dönüştürülen evinde sanatçının aralık ayında İstanbul’da açılacak olan dünyanın en önemli balmumu heykel müzesi Madame Tussauds’da yer alacak figürü ilk kez ziyarete açıldı.

KONSERLE ANILDI
Etkinlikler, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde düzenlenen Türk sanat müziği konseri ile son buldu. Sanatçının anısına düzenlenen konserde, Ayşe Taş ve Bekir Ünlüataer sahne aldı. Konserde yer verilen Zeki Müren’in sevdiği, söylediği, bestelediği şarkılara, sanatseverler de eşlik etti. Konserde ‘Şimdi Uzaklardasın’, ‘Adını Anmayacağım’, ‘Manolyam’, ‘Veda Busesi’, ‘Bir Demet Yasemen’, ‘Yıldızların Altında’ gibi birçok eser seslendirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!