"Sahrap Soysal" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Sahrap Soysal" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Sahrap Soysal

Ballı soyalı patlıcan mezesi

Patlıcanları alacalı (çizgili) olarak soyup yıkadıktan sonra, verevine, bir parmak kalınlığında doğrayın.

Acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Diğer taraftan, sıvıyağı tavada kızdırın ve suyunu süzüp kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız patlıcanları kızgın yağda iyice kızartın. Kızaran patlıcanları el süzgeciyle alıp servis tabağına yerleştirin.
Sosu hazırlamak için; zeytinyağını küçük bir tencereye aktarıp üzerine, soya sosu ve balı ekleyin.
Üzerine karabiber ve pul biberi serpiştirip limon suyu ve yarım su baradğı sıcak suyu da ilave ederek sosu, orta ısılı ateşte, 10 dakika kadar kaynatın.
Hazırladığınız sosu patlıcanların üzerinde gezdirdikten sonra yemeği servise sunun.

Malzeme listesi

- 3 adet orta boy kemer patlıcan
Sos için;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı karabiber, pul biber
- Yarım su bardağı sıcak su
Kızartmak için
- 1 su bardağı sıvıyağ


X

YAZARIN DİĞER YAZILARI