Balkan ülkelerinden sanatçılar film festivali için gelecek

Güncelleme Tarihi:

Balkan ülkelerinden sanatçılar film festivali için gelecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 11:09

Balkan ülkelerinden sanatçılar film festivali için gelecek

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) / İSTANBUL Kültür Üniversitesi (İKÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi, sinema-televizyon bölümünün düzenlediği, Güneydoğu Avrupa Sinema Okulları Birliği (SEECS) Kısa Film Festivali’nin üçüncüsü 25-27 Nisan tarihleri arasında İstanbul Kültür Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

BALKAN ÜLKELERİNDEN ÖĞRENCİLER VE SANATÇILAR GELECEK

SEECS’e üye Balkan ülkelerinden yabancı uyruklu öğrenciler, yönetmenler, senaristler, oyuncular ve film profesyonellerinin bir araya geldiği festivalde, birliğe üye okullardaki öğrencilerin ürettiği kısa filmler, üniversite gençliğiyle buluşturulacak. Festival kapsamında görücüye çıkan filmlerin yaratıcılarını bir araya getirerek, bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarına öncülük etmek amacıyla düzenlenen organizasyonun, sinema sanatının evrensel kimliğine katkıda bulunması ve farklı renkleri bir araya getirmesi hedefleniyor.

ÖDÜLLER VERİLECEK

25-27 Nisan tarihleri arasında, İKÜ’nün ev sahipliğinde düzenlenecek festival boyunca birçok kurmaca, animasyon, deneysel ve belgesel film yarışacak ve ödüller verilecek. Sinemaya ilişkin sergi, panel, workshop ve sempozyumlar da düzenlenerek festivalin birbirinden farklı dillere, kültürlere ve sinema estetiğine sahip ülkelerin, sinema öğrencilerinin buluşmasına aracılık etmesi sağlanacak.

(FOTOĞRAF) 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!