Balkan şehitleri Edirne’de anıldı

Güncelleme Tarihi:

Balkan şehitleri Edirne’de anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 12:00

Balkan şehitleri Edirne’de anıldı

Haberin Devamı

Engin ÖZMEN/EDİRNE, (DHA)- BALKAN Savaşları'nda şehit düşen askerler, Edirne Sarayiçi’ndeki şehitlikte düzenlenen törenle anıldı. Edirne Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu ile beraberindekiler, dua ve saygı atışı ardından şehitlerin adlarının yazıldığı mermerlerin önüne karanfil bıraktı.
Balkan Savaşları'nda şehit düşen askerler, Sarayiçi’ndeki Balkan Şehitliği'nde düzenlenen anma töreniyle anıldı. Törene Edirne Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu, 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi ile çok sayıda rütbeli asker ve halk katıldı.
Balkan Şehitliği abidesine çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu yapıldı ardından da İstiklal Marşı'nın okundu. Askerler tarafından şehitlik önünde saygı atışı yapıldı. Edirne Müftü Vekili Mehmet Altay şehitler için dua okudu. Tören ardından Vali Vekili Karslıoğlu ve beraberindekiler, şehitlik abidesini gezerek 100 subay ve 400 er şehidin adının yazılı olduğu mermer taşların önüne karanfil bıraktı.
ŞEHİTLİK 1994’TE AÇILDI
Balkan Şehitliği, 8 Ekim 1912-29 Eylül 1913 tarihleri arasındaki Balkan Savaşları’nda Bulgarlara esir düşen ve Edirne Sarayiçi'nde aç bırakılarak ölüme mahkum edilen asker-sivil 20 bin şehidin adını yaşatmak amacıyla 1994 yılında yaptırıldı. Şehitlikteki 2 blok mermer üzerinde ölmemek için ağaç kabuklarını yiyerek hayatta kalmaya çalışan 100 subay ve 400 erin adı yazıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!