Balkan şampiyonasında Türkiye, 2'si altın 14 madalya kazandı

Güncelleme Tarihi:

Balkan şampiyonasında Türkiye, 2si altın 14 madalya kazandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2013 10:31

Bulgaristan'da düzenlenen Balkan Atletizm Şampiyonası'nın ilk gününde Türkiye, 2'si altın 14 madalya kazandı.

Haberin Devamı

Balkan Atletizm Federasyonları Birliği'ne üye ülkelerin katılımıyla Stara Zagor kentindeki Beroe Stadyumu'nda yapılan şampiyonanın ilk gününde 20 dalda madalyalar sahiplerini buldu. İki gün sürecek şampiyonada piste çıkan milli atletlerden Yavuz Can ve Alper Kulaksız, altın madalyaya uzandı. Yavuz Can, erkekler 400 metrede 46.66 ile Hırvat Mateo Ruzic'in önünde ilk sırayı aldı. Kariyerinin en iyi atlayışını gerçekleştiren Alper Kulaksız ise uzun atlama finalinde 7.86 metrelik derecesiyle Balkan şampiyonu oldu.

5 gümüş madalya

Kadınlarda 3, erkeklerde de 2 Türk atlet, kürsünün ikinci sırasına çıkma başarısı göstererek gümüş madalyayı boynuna taktı. Sekiz sporcunun tamamlayabildiği 3 bin metre finalinde Elif Karabulut, bitiş çizgisine ikinci sırada geldi. Kariyerinin en hızlı 3 bin metresini koşan milli atlet, 9:22.12 ile derecesini yaklaşık 12 saniye kadar geliştirdi. 3 bin metre engellide mücadele eden Türkan Özata ise Bulgar Silvia Danekova'nın açık farkla kazandığı koşuyu, 10:04.77 ile tamamlayarak gümüş madalyada kaldı.

Avrupa'nın en iyi sprinterleri arasında yer alan Ivet Lalova'lı kadrosuyla ev sahibi Bulgaristan, 4×100 metre bayrak yarışında ilk sırayı aldı. Aksel Gürcan, Birsen Engin, Saliha Özyurt ve Sema Apak'tan oluşan Türk Milli Takımı, 46.13 ile varış çizgisini ikinci sırada geçti. Türkiye, erkeklerde ise çekiç atma ve 3 bin metre branşlarında gümüş madalya sevinci yaşadı. Altın madalyanın Bulgaristan'da kaldığı 3 bin metre engelli finalinde Halil Akkaş, yarışı 8:55.33 ile Mitko Tsenov'un arkasında bitirdi.

Çekiç atma finalinde 70 metre barajını geçen iki atletten biri olan Özkan Baltacı, ilk hakkındaki 70.41 metrelik derecesiyle ikinci oldu ve gümüş madalya kazandı.

Bronz madalya kazanan atletler

Disk atma finalinde Elçin Kaya, üç başarılı atış gerçekleştirdi. En iyisi atışını 50.08 metre ile üçüncü hakkında yapan Ellçin Kaya, bronz madalyanın sahibi oldu. Sırıkla atlamada 4.10 metre ile gençler Türkiye rekorunun ortağı olan Buse Arıkazan, Bulgaristan'da 3.80 metrede kaldı ve üçüncülükle yetindi. Türkiye rekortmeni Sevim Sinmez Serbest, 9 atletle yapılan üç adım atlama finalinde 13.29 metre ile bronzda kalırken, 5 bin metrede Ramazan Özdemir, Sırp Mirko Petrovic'in ardından 14:39.45'lik derecesiyle kürsüye 2. sırada çıktı.

Haberin Devamı

Ev sahibi Bulgaristan'ın altın madalyayı kazandığı 100 metre finalinde ise Umutcan Emektaş, Denis Dimitrov'un ilk sırayı aldığı yarışta 10.56 ile Yunan Christos Kalamaras'ın gerisinde üçüncü oldu. Yedi sporcunun yer aldığı yüksek atlama finalinde Serhat Birinci, 2.15 metre ile üçüncü sırayı alırken, 70 metre barajını geçen iki atletin kürsünün ilk iki sırasına çıktığı cirit atma finalinde milli atlet Aykut Tanrıverdi, 69.10 metrelik derecesiyle bronz madalyayı boynuna taktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!