Balıklıova Rekreasyon Alanı 30 Ağustos'ta açıldı

Güncelleme Tarihi:

Balıklıova Rekreasyon Alanı 30 Ağustosta açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2017 11:51

Balıklıova Rekreasyon Alanı 30 Ağustos'ta açıldı

Haberin Devamı

İZMİR'in Urla İlçesi'nde, hem kent sakinlerine hem de ilçeye gelecek konuklara alternatif yaşam alanı oluşturacak Balıklıova Rekreasyon Alanı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda hizmete açıldı.

Yaklaşık 1.5 yıldır süren çalışmalar sonucunda Balıklıova yeni bir cazibe merkezi kazandı. Bölge halkının yanı sıra tüm İzmirlilerin kullanabileceği Balıklıova Rekreasyon Alanı; İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, meclis üyeleri, muhtarlar ve kent sakinlerinin katılımıyla açıldı. Belediye Başkanı Sibel Uyar, projeyi halkla görüşerek yaptıklarını vurgulayarak, "Onlar istedi, biz uyguladık. Çocuklar ve gençler oyun ve spor alanları istediler. Bizler de spor ve çocuk oyun alanları oluşturduk. Uzun zamandan beri aktif olarak tiyatro çalışmaları yapan tiyatrocu köylülerimiz tiyatro istediler, mini bir amfi tiyatro dizayn ettik. Üreticilerimizi de unutmadık. Alın teriyle işlediği toprağında yetiştirdiği ürünlerini satabileceği bir üretici pazarı kurduk. Pazar tezgahlarımızda börülcesinden, pembe domatesine, bamyasından bu yıl üretecekleri çileğe kadar tarımda Urla'nın can damarı olan Balıklıova'nın ürünlerini bulabileceksiniz" dedi.

KADINLAR UNUTULMADI

Alanda 'Semt Evi' inşa edilerek, kadınların dönüşümlü çalışıp para kazanabilecekleri bir kafeterya açtıklarını belirten Başkan Uyar, "Öncelikle kadın, çocuk ve engelli bireylerin yararlanacağı Semt Merkezimizde kadın sağlığı, kadın hakları, liderlik, girişimcilik, el sanatları, geleneksel gıda işleme eğitimleri vereceğimiz gibi çocuklarımız ve gençlerimiz için satranç, akıl ve zeka oyunları, masa tenisi, İngilizce, gençleri güçlendirme seminerleri ve daha sayamayacağım kadar çok eğitimler vermeye başlayacağız. Sahili ve denizi temizledik, düzenledik. Köye turizm amaçlı gelen ziyaretçi sayısını arttırarak köyün ekonomisine can suyu sağlamaya çalıştık" diye konuştu.

Bu alan ile Balıklıova'da yeşil alanın yüzde 10 arttığının altını çizen Uyar; "Tam tamına 8 bin 426 bitki diktik. Çevre güzelleşti. Bu projemiz ile Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğinin Sağlıklı Şehir Planlaması yarışmasına başvurduk. Bizim amacımız ilçemizdeki herkesin lokmasını büyütmek. Bu süreçte bazı çevrelerden baskılara, spekülasyonlara maruz kaldık. Ama bugün dün olduğu gibi çok şükür itibarımızla, şerefimizle, namusumuzla dimdik ayaktayız" dedi.

TACETTİN BAYIR: "DEMOKRAT BELEDİYECİLİK"

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise proje öncesi alanın ranta açılacağı yönünde tartışmalar yaşandığını hatırlatarak, "Başkanımız burası için çok zorluklar çekti ama hiçbir zaman pes etmedi. Burası da hakkın, hukukun ve adaletin simgesi bir yer oldu. Çünkü burası daha önceden haksız, hukuksuz, yasal olmayan yapıların olduğu bir yerdi. Ama şimdi tüm halka açık bir alan oldu. Biz yasaların yanındayız. Babamızda olsaydı, kardeşimizde olsaydı o evler yıkılacaktı. Böyle güzel bir yer kazandırdığı için ben Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Burası halkın yeri ve sizin yerinize açıyoruz" dedi.

Balıklıova Muhtarı Akın Yılmaz yaptığı konuşmayla Başkan Uyar'a alanı Balıklıova'ya kazandırdığı için teşekkür etti.

Açılışın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası ve Grup 12'den Sonra Fasıl Topluluğu konser verdi. 7'de 70'e herkesin katıldığı konserde Urlalılar keyifli bir gece yaşadı.

BALIKLIOVA REKREASYON ALANI'NDA NELER VAR?

18 bin metrekare alanda oluşturulan rekreasyon alanında; 220 metre uzunluğundaki sahil bandı, çocuk oyun alanları, amfi tiyatro, spor alanları yürüyüş ve bisiklet yolları, futbol sahası ve plaj voleybol alanı, Semt Merkezi, kafeterya, oturma alanları, ayrıca köyün üretici kadınlarının kullanacağı kadın üretici pazarı da alanda yer alıyor.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!